28 september 2018 367 woorden, 2 min. gelezen

Detailhandel: aantrekkelijke productpresentatie doet meer kopen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In een eerder artikel gaven we enkele succesvolle voorbeelden van productpresentaties in winkels, visueel aantrekkelijke presentaties. We benadrukten dat een aantrekkelijke, consistente presentatie wellicht de manier vergemakkelijkt waarop prospects informatie analyseren en de besluitvorming op het moment van aankoop waarschijnlijk […]

In een eerder artikel gaven we enkele succesvolle voorbeelden van productpresentaties in winkels, visueel aantrekkelijke presentaties. We benadrukten dat een aantrekkelijke, consistente presentatie wellicht de manier vergemakkelijkt waarop prospects informatie analyseren en de besluitvorming op het moment van aankoop waarschijnlijk gemakkelijker maakt. Het lijdt dan ook geen twijfel dat dit onderwerp van het allergrootste belang is in de detailhandel, waar het verkoopcijfer verhogen een van de belangrijkste uitdagingen is.

Uitgaande van het principe dat een uniforme presentatie van de producten de verwerking van informatie door de klant vergemakkelijkt, hebben wij tijdens ons bezoek aan Berlijn een aantal aanvullende voorbeelden ogezocht. We analyseren ze hieronder en hopen dat ze u een bron van inspiratie kunnen zijn voor u.

In ons artikel over de gloednieuwe winkel van New Era heeft u wellicht de opstelling opgemerkt van de producten (petten) op symmetrisch geplaatste displays, die bijzonder opvallen dankzij het gefilterde licht en een donkere achtergrond.

We vonden een ander een interessant voorbeeld (dit keer in de luxesector) aan de beroemde Kurfürstendamm, de langste winkelstraat van Berlijn. U zult zeker de symmetrie en herhaling van dezelfde producten (in verschillende tinten) opmerken, die het menselijk brein helpt om te assimileren wat het ziet, opties te vergelijken en de aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Tot slot vonden we nog een succesvol voorbeeld bij Zeit für Brot, een trendy bakkerij in Berlin-Mitte (we interviewden enkele jaren geleden de oprichter hiervan, Dirk Steiger). Zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding, worden de gebakjes bereid in dezelfde mal, wat een onmiskenbare visuele samenhang creëert bij de presentatie in de vitrine en zo de keuze van de klant vergemakkelijkt.

Vergemakkelijk de aankoopbeslissing dankzij bestudeerd ontwerp

Om te besluiten: houd altijd het koopgedrag van de consument in gedachten bij de organisatie van uw winkel en processen. Te vaak verliezen detailhandelaren klanten omdat ze te weinig nadenken over het ontwerp van de elementen, waardoor de aankoopbeslissing moeilijker wordt voor de klant. De verkoop in de winkel kan worden verbeterd op verschillende belangrijke punten van het klantenparcours. Wilt u meer hierover weten en dit verder bespreken, aarzel dan niet om ons te bellen of te schrijven. Wij verheugen ons erop onze mening en deskundigheid met u te delen.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *