19 maart 2018 413 woorden, 2 min. gelezen

Zo creëert Sonos een unieke klantenervaring in zijn flagshipstore

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Sonos is een merk van high-end home audio apparatuur. Haar flagshipstore in New York is een voorbeeld van klantbeleving. Ga met ons mee voor een bezoek aan deze unieke winkel in het hart van SoHo, een van de meest trendy […]

Sonos is een merk van high-end home audio apparatuur. Haar flagshipstore in New York is een voorbeeld van klantbeleving. Ga met ons mee voor een bezoek aan deze unieke winkel in het hart van SoHo, een van de meest trendy winkelwijken van New York.

Hoe Sonos een unieke klantenervaring in de winkel creëert

In tegenstelling tot andere hifiwinkels vind u geen producten van Sonos in de flagshipstore te vinden. Wat je ziet als je de winkel betreedt, zijn niet de producten. Wat u ziet als u de winkel betreedt zijn huisvormige capsules om de sfeer van bij je huis te creëren.

Sonos biedt u inderdaad de mogelijkheid om te ontsnappen aan de waanzin van de dag, om uzelf te isoleren van de rest van de winkel en te genieten van de volledige akoestische kwaliteiten van haar producten in een sfeer die lijkt op die van uw huis. Dit is het geheim van Sonos om klanten te overtuigen om te kopen.

Het verschil horen van in een gecontroleerde omgeving

De sleutel tot de verkoop van deze hoogwaardige producten is de klant overtuigen van de superieure akoestische kwaliteiten van het product. En daar zit de unieke klantenervaring van Sonos.

Laten we even van plaats wisselen. Stel u voor dat u in een gewone audio- en videowinkel bent. Hoe zou de verkoopervaring werken? U vraagt eerst een verkoper om u te helpen. In het ergste geval geeft deze persoon u theoretische uitleg geven door het product te vergelijken met de andere die worden tentoongesteld. In het beste geval vergezelt de verkoper u naar een andere plaats in de winkel om een test te doen. U zou waarschijnlijk geen duidelijk verschil horen vanwege het lawaai, u zou worden gestoord door de aanwezigheid van andere klanten, en uiteindelijk zou u er vlug een einde aan willen maken.

De Sonos-capsules isoleren u van de winkelomgeving, de andere klanten, zowel akoestisch als visueel (hebt u het getinte glas in de Sonos-capsules gezien?). U kunt ontspannen in een comfortabele stoel, luisteren naar uw eigen muziek als u dat wenst en zo lang als u wilt. Deze omgeving is zo ingericht dat u de best mogelijke luisteromstandigheden krijgt wat uiteindelijk de aankoop vergemakkelijkt.

Conclusie

De klantbeleving van de flagshipstore van Sonos is uniek in die zin dat deze de codes van de klassieke verkoop van dit soort apparaat breekt. Bij Sonos zijn de voorwaarden aanwezig om klanten de akoestische kwaliteiten van de apparatuur te laten begrijpen en te appreciëren.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *