28 april 2023 745 woorden, 3 min. gelezen

De flagshipstore van Zara op de Champs-Elysées: ultra digitaal

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Op 21 april 2023 opende Zara op de Avenue des Champs-Elysées 74 haar grootste winkel met één enkele verdieping. Over bijna 2700 m² wordt de bezoeker ondergedompeld in een uiterst moderne klantervaring waar digitale technologie alomtegenwoordig is. Het formaat van […]

Op 21 april 2023 opende Zara op de Avenue des Champs-Elysées 74 haar grootste winkel met één enkele verdieping. Over bijna 2700 m² wordt de bezoeker ondergedompeld in een uiterst moderne klantervaring waar digitale technologie alomtegenwoordig is. Het formaat van de winkel is ongekend voor Zara, omdat het een om een oppervlakte uit één stuk gaat Om de opening te vieren, werkte Zara samen met patissier Cédric Grolet.

Neem contact op met het onderzoeksbureau IntoTheMinds


De Zara flagshipstore op de Champs-Elysées in het kort

  • 2700 m² op één niveau
  • 230 werknemers
  • Er worden dagelijks 11.000 tot 13.000 bezoekers verwacht, 10% meer dan de Zara-winkel die er enkele meters boven ligt.
  • 50% van de klanten komt uit het buitenland
  • 40 digitale paskamers
  • 25 zelfbedieningskassa’s die ook terugzendingen afhandelen
  • 10 gewone kassa’s

Een commerciële ruimte in één geheel

De nieuwe Zara-winkel op de Champs-Élysées op de avenue des Champs-Élysées 74 vervangt de twee vroegere winkels van het merk en beslaat één verdieping van 2.700 m². De ruimte is ontworpen als een promenade en biedt displayruimtes voor specifieke productcategorieën, zoals damesschoenen en accessoires, maar ook gedifferentieerde ruimtes voor de nieuwste lanceringen van het merk, zoals de lingerielijn of de “origins”-collectie. De winkel biedt collecties uit zowel het dames- als het herenassortiment aan.

flagship store Zara, 74 Avenue des Champs Elysées Paris

De nieuwe Zara op 74 avenue des Champs-Elysées biedt 2700 m² aan vloeroppervlakte. De winkel is zeer diep. Dit is een nieuw formaat voor het Spaanse merk, dat meer gewend is aan grote oppervlaktes verspreid over meerdere verdiepingen (zoals op 92 avenue des Champs-Elysées).


Een zeer fysieke klantervaring

Klanten kunnen zien welke artikelen in de winkel beschikbaar zijn en zelfs de locatie van een kledingstuk op een kaart vinden. Zara biedt de klant ook de mogelijkheid om vooraf paskamers te reserveren of online te kopen en het artikel binnen twee uur af te halen. De artikelen kunnen worden afgehaald aan een speciale balie.

flagship store Zara, 74 Avenue des Champs Elysées Paris

Zelfbedieningskassa’s kunnen in hoogte worden versteld.

Een rij zelfbedieningskassa’s in strak zwart glas verwelkomt klanten met bewegende touchscreens die zich automatisch aanpassen aan de grootte van de klant. Zara introduceert ook een mobiele betaalfunctie, waarmee klanten artikelen kunnen kopen door ze te scannen met hun telefoon (Pay&Go-app). Sommige van deze technologieën zijn getest in de winkel in het Londense Battersea Power Station, maar het bedrijf blijft de diensten verfijnen en verbeteren, aldus de medewerkers.

flagship store Zara, 74 Champs Elysées

Schermen worden gebruikt als decoratieve elementen naast de mannequins.

Ook de paskamers zijn zeer technologisch. Geen limieten meer op het aantal stuks en geen nummers meer aannemen van een medewerker; in plaats daarvan swipen klanten kleding voor een scherm bij de in- en uitgang. Via RFID-tags worden het aantal artikelen in het pashokje nauwkeurig gelezen en bijgehouden.


Gigantische schermen om de commerciële ruimte te animeren

In het midden van de winkel staan twee reusachtige schermen. Dit had ik nog nooit gezien. Ze staan respectievelijk achter de kassa en achter de automatische kassa. Ze staan tegenover elkaar en bieden een bijzonder goede abstracte 3D-animatie.  Ze dragen bij tot een zeer futuristische uitstraling van de winkel (de kleur heeft er waarschijnlijk veel mee te maken).

flagship store zara, 74 avenue des Champs-Elysées, Paris

Een gigantisch scherm achter de kassa’s toont een 3D-animatie


Speciale operatie Zara x Cédric Grolet

Om de opening van deze flagshipstore te vieren, werkte Zara samen met Cédric Grolet, ’s werelds beste patissier. Voor wie Cédric Grolet niet kent: hij is ongetwijfeld een van de meest gevraagde patissiers in Parijs. Naast zijn onderscheidingen is hij beroemd geworden om zijn kenmerkende desserts: trompe l’oeil in de vorm van fruit en desserts in de vorm van bloemblaadjes. Zara koos voor deze laatste specialiteit.

flagship store zara, 74 avenue des Champs-Elysées, Paris

De Zara x Cédric Grolet popupstore werd geopend op 22 april 2023 om de opening van de flagshipstore te vieren
 

De eerste 1000 klanten van de Zara-winkel op de Champs-Elysées werden getrakteerd op een dessert in de vorm van een bloem op een stok. De prachtige kleuren en de reputatie van Cedric Grolet trokken de nieuwsgierigen aan en het zou me niet verbazen dat er alleen al aankopen werden gedaan om de creatie van de Parijse chef te kunnen proeven.

 

flagship store zara, 74 avenue des Champs-Elysées, Paris

De eerste 1000 klanten van de nieuwe Zara-winkel op de Champs-Elysées kregen bij het weggaan een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen creatie van Cédric Grolet



Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *