25 april 2018 292 woorden, 2 min. gelezen

Onze gids voor marktonderzoek is bijna klaar: een eerste overzicht

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Zoals ik eerder dit jaar aankondigde was een van mijn doelstellingen voor 2018 een marktonderzoekshandleiding te schrijven, die stap voor stap kon worden gevolgd om beginners een volledig beeld te geven van dit moeilijke onderwerp. Ik ben in december 2017 […]

Zoals ik eerder dit jaar aankondigde was een van mijn doelstellingen voor 2018 een marktonderzoekshandleiding te schrijven, die stap voor stap kon worden gevolgd om beginners een volledig beeld te geven van dit moeilijke onderwerp.

Ik ben in december 2017 en januari 2018 begonnen met het schrijven van deze handleiding en het kostte veel moeite om ze af te ronden. Naast het eigenlijke schrijven hebben we ook:

  • een vertaling van de marktonderzoekshandleiding naar het Engels en Nederlands gemaakt (de vertaling van 8000 woorden was niet in één dag klaar, zoals u zich kan inbeelden). Voor één keer heb ik de Engelse vertaling niet zelf gedaan om onze lezers een perfecte tekst te kunnen aanbieden.
  • een speciaal “sjabloon” voor onze website opgesteld om de gids zo praktisch mogelijk te presenteren. Een zijdelingse balk werd toegevoegd om te kunnen navigeren tussen de 7 stappen van de voorgestelde marktonderzoekmethode.
  • illustraties ontworpen om de gids leesbaarder te maken en uw weg te vinden in de verschillende stappen van een marktonderzoek.
  • een zeer mooie grafische weergave gemaakt (1 maand werk om iets te krijgen dat me aanstond)

Ten slotte besloten we ook om in pdf-formaat een witboek op te stellen, dat gedownload kan worden. Het witboek zal (nog verder) worden aangevuld met interviews met marketingprofessionals en ondernemers over het gebruik van marktonderzoek per activiteitensector.

Ik hoop dat u onze gids zult appreciëren en dat hij u zal aanmoedigen om meer te weten te komen over marktonderzoek en in het bijzonder over mijn passie, het kwalitatieve onderzoek.
Als teaser vindt u hierna de link naar de eerste aflevering van de marktonderzoeksgids en hieronder de grafische computerweergave die we hebben gemaakt om het hele proces te illustreren. Voel u vrij om uw gedachten en opmerkingen ter verbetering met ons te delen.

 Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *