5 januari 2018 452 woorden, 2 min. gelezen

Nieuw in 2018: een uitgebreide gids voor marktonderzoek

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen! 2017 was voor ons een uitzonderlijk jaar. Het aantal uitgevoerde marketing- en Big Data-projecten is nog nooit zo hoog geweest. We hebben marktonderzoek uitgevoerd in vele sectoren: bankwezen, verkoop, media, FMCG, luxe, IT, industriële goederen,… […]

Een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen!
2017 was voor ons een uitzonderlijk jaar. Het aantal uitgevoerde marketing- en Big Data-projecten is nog nooit zo hoog geweest. We hebben marktonderzoek uitgevoerd in vele sectoren: bankwezen, verkoop, media, FMCG, luxe, IT, industriële goederen,… We hadden ook het geluk een nieuwe consultant in het team te mogen verwelkomen: wij heten Alexandre Bonnyns welkom. Hij heeft veel talenten mag zich in 2018 ten dienste stellen van de Europese klanten.
Wat kunnen lezers van onze  blog verwachten in 2018?

Hoe een marktonderzoek uitvoeren: een volledige gids

Naast onze gebruikelijke publicaties ben ik bezig met het afronden van een handleiding die onze methodologie voor marktonderzoek in detail zal uitwerken en (met veel voorbeelden) zal illustreren. Een marktstudie zou met dit document van 20 bladzijden voor iedereen veel concreter moeten worden.

Deze gids is in de eerste plaats bedoeld voor ondernemers en projectleiders die het noorden een beetje kwijt raken, omdat ze bijvoorbeeld de verschillende componenten en stadia van een marktstudie niet kennen. De eerste versie van het document werd overhandigd aan ons webagentschap en moet in februari online beschikbaar zijn in het Frans, Engels en Nederlands.

We zullen dan de Duitse en Italiaanse versies toevoegen en een witboek in pdf-formaat ter beschikking stellen.

De reden waarom ik deze gids wilde schrijven was mijn teleurstelling over de voorbeelden van marktonderzoek die ik op internet kon vinden. Vaak zijn ze onvolledig en soms geven ze foute informatie door te stellen dat “vragenlijst = marktonderzoek”. Het verzamelen in één document van alle praktische adviezen uit mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar leek mij essentieel om iedereen die het nodig heeft bewust te maken van het feit dat een marktonderzoek veel meer inhoudt dan een eenvoudige vragenlijst.

Deze gids zal in de komende maanden worden aangevuld met specifieke artikelen over concurrentieanalyse, focusgroepen, kwalitatief onderzoek,… We zullen al deze links toevoegen aan de marktonderzoeksgids zodat het een referentie wordt waarop u zich altijd kunt beroepen.

Nieuwe dienst voor projectleiders

Voor degenen onder u die uw eigen bedrijf willen starten, maar niet dadelijk weten hoe ze een marktonderzoek moeten uitvoeren, zullen we in 2018 een nieuwe dienst starten waarvan we hopen dat deze voor hen interessant zal zijn.

Voor 249€ per maand (de eerste maanden worden tegen 199€ aangeboden) heeft u toegang tot

  • ndividueel advies om u te helpen uw marktonderzoek uit te voeren in maximaal 6 maanden met gepersonaliseerde tips en duidelijke instructies.
  • Antwoorden op een onbeperkt aantal vragen per e-mail
  • de 1ste maand gratis
  • Een tevredenheidsgarantie van 30 dagen of geld terug

Deze service zal in 2018 beschikbaar zijn in het Frans, Nederlands en Engels. Afhankelijk van de vraag kunnen we het ook later in andere talen lanceren. Als u meer wilt weten, neem gerust contact met ons op.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *