17 september 2014 683 woorden, 3 min. gelezen

Ons nieuw project komt er weldra aan

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De voorbije vier weken hebben we heel intensief gewerkt. Zoals vorige week aangekondigd, wilde we onze interactieve kaart van pop up-winkels een kleine “boost” geven. Het project nam geleidelijk aan een nieuwe weg en intussen hebben we een systeem geïnstalleerd […]

De voorbije vier weken hebben we heel intensief gewerkt. Zoals vorige week aangekondigd, wilde we onze interactieve kaart van pop up-winkels een kleine “boost” geven. Het project nam geleidelijk aan een nieuwe weg en intussen hebben we een systeem geïnstalleerd om informatie te verzamelen en te beheren, de “scope” verlegd naar de hele wereld (dus niet enkel Europa) en…een vaste website gecreëerd.

Een permanente selectie van meer dan 100 pop up-winkels

Er zijn meerdere moeilijkheden op te lossen wat betreft pop up-winkels. De eerste is op de hoogte te blijven en een volwaardige marketing te doen. Tijdelijke winkels, zoals de naam zegt, zijn immers tijdelijk, openen en sluiten snel zonder een spoor achter te laten, en zijn soms dus zeer moeilijk te vinden. Er bestaat geen internetbron met een globaal overzicht (vanwaar de meerwaarde van dit project) en slechts enkele sites houden een up-to-date lijst bij van pop up-winkels in sommige steden (Londen bijvoorbeeld).

De tweede moeilijkheid is de lijst up-to-date te houden, wa een dagelijks werk is.

De derde moeilijkheid is de informatie aantrekkelijk voor te stellen. Wij vonden niets beter dan de  versie Pro van Google Map (4 € /maand) om de informatie op te slaan en weer te geven. De gratis versie is beperkt tot 100 punten en kwam dus niet in aanmerking. De eerste release van de kaart is bijna af, maar wij zijn erg blij ze nu al te kunnen tonen.

 

Informatie geïntegreerd in de « placeholders » van Google Map

U merkt dat we de kaart zo volledig mogelijk hebbeb gemaakt, zonder echter een aantrekkelijke lay-out uit het oog te verliezen. We hebben ook gewerkt aan de « placeholders », de kleine markeringen op de kaart die een interessant punt aangeven. Wij voegden er basisinformatie aan toe (naam van het merk, openings- en sluitingsdatum, beetje uitleg) en deden ons best om ook foto’s en/of video’s van elke winkel in te voegen, zodat u in een oogwenk een goed beeld krijgt.

We hebben voor elke pop up-winkel een externe hypertekst toegevoegd, maar het is de bedoeling om bij elke geselecteerde winkel een artikel van 100 worden te schrijven. En voor zulke artikels hebben we natuurlijk een website nodig.

Een nieuwe website is geboren. Ga naar….

… www.bestpopupstores.com
Zoals de naam zegt, is het de bedoeling om wereldwijd de (voor ons) beste pop up-winkels te selecteren (wat een subjectief proces blijft); eigenlijk pop up-winkels die uw aandacht verdienen. Wij wilden niet te volledig zijn (hoe zouden we het ook kunnen), maar meer als filter fungeren, waarbij minder interessante pop ups worden geëlimineerd en enkel de echt interessante overblijven. Zo hopen wij alle geïnteresseerden een website aan te bieden waar ze terecht kunnen voor inspiratie en creativiteit. Deze nieuwe website is een eerste stap. Uiteindelijk willen wij ertoe komen een een online ruimte aan te bieden met reportages en analyses over de wereld van de detailhandel. De blog van IntoTheMinds houden we dan voor meer diepgaande en multissectoriële analyses.

Het maken van de website was voor ons een test; rekening houdend met het beperkt budget voor dit initiatief, deden wij een beroep op een leverancier uit Indië. Om het risico te beperken, kozen wij voor een website gebaseerd op WordPress en een betalende template voor ondersteuning indien nodig. Om het taalprobleem van de website (momenteel Frans en Engels) op te lossen, kochten we een plugin (WPML) waarmee we al gedeeltelijk de blog van IntoTheMinds, met name de Nederlandse versie, beheren.

Over het algemeen was de samenwerking met de Indische leverancier heel verrijkend. De communicatieproblemen waren niet altijd gemakkelijk op te lossen en we hebben veel zelf moeten uittesten (de Europese programmeurs hadden precies meer affiniteit met kleine details). Maar de onklopbare prijs rechtvaardigde uiteindelijk enkele toegevingen.

De website is nog niet voor 100% klaar. We verontschuldigen ons voor mogelijke vertaalproblemen. Die proberen we zo vlug op te lossen. En aarzel niet om ons reacties of pop up-winkels door te sturen waarvan u denkt dat ze moeten worden toegevoegd (zoals Melanie Rigo dat als eerste deed, en waarvoor ze hier een speciale vermelding krijgt).

Foto’s: Nicolas Raymond via Flickr



Posted in Diverse, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *