3 oktober 2018 229 woorden, 1 min. gelezen

IBC 2018 Amsterdam: alles over audiovisuele trends

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Ik ga al 3 jaar naar de IBC-beurs en hoewel het een lange en vermoeiende ervaring is (de beurs duurt 6 dagen inclusief conferentiedagen en krijgt 57.000 bezoekers over de vloer), is het zeer lonend voor iedereen. Dit jaar had […]

Ik ga al 3 jaar naar de IBC-beurs en hoewel het een lange en vermoeiende ervaring is (de beurs duurt 6 dagen inclusief conferentiedagen en krijgt 57.000 bezoekers over de vloer), is het zeer lonend voor iedereen. Dit jaar had ik ook de eer om uitgenodigd te worden om te spreken tijdens een sessie met de naam: “Public Service Media and the coming age of AI and Cloud-based workflows” (Engelse site), georganiseerd door de Europese Radio-unie (ERU).

Deze rondetafelconferentie, onder leiding van Antonio Arcidiacono, directeur Technologie van de ERU, was voor mij een gelegenheid om de inspanningen te bespreken die op Europees niveau werden geleverd om het gebruik van kunstmatige intelligentie in de publieke media te promoten. Bij deze gelegenheid had ik het onder meer over filterbubbels (die, zoals we weten, niet noodzakelijkerwijs bestaan en waarschijnlijk geen bijproduct van de technologie zijn, zoals we eerder dachten) en heb ik uitgelegd dat dit de publieke omroepen had aangemoedigd om nieuwe soorten aanbevelingsalgoritmen te onderzoeken en te ontwikkelen.

De inspanningen van de ERU op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn essentieel geweest om het idee van “openbare dienstalgoritmen” te promoten. Dit zal het thema zijn van een sessie van de FATRec-workshop die ik mede organiseer (Engelse site) op de RecSys-conferentie in Vancouver dit jaar. Als u meer wilt weten over de toepassingen van kunstmatige intelligentie in de media-industrie, laat me gerust een bericht na.



Posted in Onderzoek.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *