31 maart 2015 537 woorden, 3 min. gelezen Laatste update : 22 januari 2024

Een mobiel product met de nadruk op klantentevredenheid

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In ons artikel van maandag  beloofden we u een geweldig mobiel product voor te stellen, dat we onlangs ondekten op een beurs in Frankrijk. Als u onze blog regelmatig leest, weet u dat we het al hadden over mobiliteit ter […]

In ons artikel van maandag  beloofden we u een geweldig mobiel product voor te stellen, dat we onlangs ondekten op een beurs in Frankrijk.

Als u onze blog regelmatig leest, weet u dat we het al hadden over mobiliteit ter gelegenheid van ons bezoek aan de flagship store van Bodum in Parijs. Een van de best-sellers van Bodum is een metalen fles, die u met zich kan meedragen en kan vullen met datgene wat u wenst. We vonden nog iets beters…

Een recipiënt voor multi-gebruik

Qwetch is een Franse start-up, opgericht Stéphane Miquel. Stéphane had het idee om een isothermische recipiënt te ontwikkelen om thee te drinken (wellicht omdat hij dat graag drinkt). Het grootste voordeel van zijn uitvinding is de dubbele functie: u maakt de thee er rechstreeks in alvorens u ze meeneemt. Dat verschilt dus met de klassieke recipiënten die enkel een vloeistof warm houden. Hier krijgt u een filter waarmee u direct thee kan maken. Er is een ook gril, waarmee u thee op Chinese wijze kan drinken, namelijk door telkens warm water over de blaadjes te gieten zodat u steeds minder sterke thee hebt naarmate de dag vordert. De inox gril houdt de blaadjes goed vast.

Een voorwerp dat meerdere consumentproblemen oplost

Niets beter om de klant tevreden te stellen en een klantenervaring die naam waardig te bezorgen, dan latente problemen van de consument op te lossen. Dat zijn de zogenaamde « customers pains ». Thee op kantoor drinken was tot dusver niet de meest eenvoudige zaak (ik overdrijf nauwelijks) als u thee op dezelfde manier als bij u thuis wilt hebben: u moet inderdaad voor de blaadjes zorgen, eventueel lege zakjes hebben (zoals ik het een tijdje deed) om de blaadjes in te doen, infuseren, het druppende zakje weggooien, en niet een kop of mug vergeten. Met de uitvinding van Stéphane zit alles in één voorwerp: de thee is ineens veel eenvoudiger te maken, veel eenvoudiger te drinken, gemakkelijk mee te nemen en wordt op de juiste temperatuur bewaard.

Ik probeer deze uitvinding sinds een tweetal weken uit en herontdekte het plezier om tijdens de dag van thee te genieten. Mijn koffieverbruik is spectaculair gedaald en het is zo eenvoudig thee mee te nemen, dat ik ze nu overal drink (in de wagen, op kantoor, op verplaatsing).

En raad eens hoe deze uitvinding heet… Mobili’thé.

Tips voor uw businessplan en marktonderzoek

Eén ding wat Qwetch perfect deed, was een oplossing geven voor een reeks problemen die de tevredenheid van de klant in de weg stonden. Door al die problemen tegelijk aan te pakken, kwam Qwetch op de markt met een product dat niet alleen mobiel, maar ook zeer aantrekkelijk (in zijn functionaliteit en zijn uiterlijk) is.

Als u wilt innoveren, vergeet dan niet duidelijk de “klantzorgen” (of « customers pains » in het Engels, de problemen die onze rasgenoten tijdens consumptie ervaren) te ontdekken en een algemene oplossing ervoor te zoeken. Met zo’n aanpak op de markt komen, zorgt duidelijk voor een belangrijke factor van differentiëring, waarmee u zich kunt richten op de behoeften van uw klant.

Wilt u meer weten over wat differentiëring voor uw onderneming kan betekenen, neem dan zeker contact op met ons.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *