26 oktober 2022 898 woorden, 4 min. gelezen

Dit zijn de 6 beste affiliate platforms in 2022

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Affiliate marketing is een van de beste methodes om de natuurlijke verwijzingen van uw blog winstgevend te maken. En op dit gebied zijn affiliate platforms uitstekende tussenpersonen om dit commerciële proces uit te voeren. In dit artikel herinneren we aan […]

Affiliate marketing is een van de beste methodes om de natuurlijke verwijzingen van uw blog
winstgevend te maken. En op dit gebied zijn affiliate platforms uitstekende tussenpersonen om dit commerciële proces uit te voeren. In dit artikel herinneren we aan de beginselen van affiliate marketing, waarna we de 6 beste affiliate sites voorstellen. Elk van deze spelers heeft zijn eigen voordelen: commissie, advies, expertise, enz.


Inhoud


Waarom affiliate platforms gebruiken?

Tegenwoordig is affiliate marketing een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategieën van elke zichzelf respecterende commerciële onderneming. Het is een proces waarbij een producteigenaar aan een affiliate wordt gekoppeld, met als doel online verkopen te realiseren. De producteigenaar, een commerciële speler, betaalt een commissie aan de affiliate in ruil voor een vermelding op die laatste zijn of haar blog. Het is een niet te kloppen methode om geld te verdienen met uw blog.

In deze context fungeert een affiliate platform als tussenpersoon om het contact te vergemakkelijken. Er bestaan tegenwoordig veel van dergelijke platforms, elk met zijn eigen voorkeurssector. Ze zijn echter niet allemaal hetzelfde, en daarom zullen wij u helpen een duidelijker beeld te krijgen.


6 populaire affiliate platforms in 2022

Een introductie in affiliate platforms: Awin

Awin is het ideale affiliate platform voor elke organisatie die er nog niet mee niet bekend is. Met een aanwezigheid in tien landen telt deze in Nederland gevestigde tussenpersoon heel wat gebruikers. Wij tellen niet minder dan 21.200 adverteerders voor bijna 241.000 uitgevers. Met grote namen uit de internationale handel: AliExpress, Etsy, enz.

De interessegebieden zijn talrijk: reizen, sport, mode, enz. Bovendien heeft het zijn eigen Google Chrome en WordPress plug-ins. Awin betaalt op tweemaandelijkse basis. U zult echter een registratiebedrag van ongeveer 4,50 euro moeten betalen om uw registratiedossier te voltooien.

CJ Affiliate, een van nature innovatief affiliate platform

Elke innovatieve, digitale speler die geïnteresseerd is in affiliate platforms komt terecht bij CJ Affiliate. Deze affiliate site is namelijk vooral gericht op digitale sectoren, zoals verzekeringen, financiën of VPN’s. CJ heeft zijn reputatie opgebouwd op zijn innovatieve tools, die de gebruikerservaring van uw bezoekers aanzienlijk verbeteren.

“Dare to Think Big” is meer dan een slogan. Het platform heeft één miljard maandelijkse digitale consumenten bereikt, met aanwezigheid op alle continenten. De site biedt verschillende duizenden soorten campagnes, vooral in termen van kosten per actie en kosten per lead. Kortom, CJ stimuleert zowel de affiliate verkoop als de SEO van de affiliates.

Profiteer van uitgebreide expertise met Rakuten

Rakuten is een van de meest ervaren spelers in deze sector. Zijn affiliate platform is sinds 1996 actief op de markt. Hierdoor heeft zij kennis kunnen vergaren op een groot aantal gebieden uit de hele wereld. Daarom is het affiliate platform van Rakuten de referentie voor optimale controle van uw affiliate campagnes. Het filtersysteem zorgt ervoor dat de affiliates een goede bekendheid genieten met inhoud van hoge kwaliteit.

Rakuten Affiliate heeft 500 mensen in dienst in 20 landen over de hele wereld. Bovendien ondersteunt het platform bijna 25 valuta’s om partnerschappen tussen affiliates en commerciële spelers te vergemakkelijken. Tot slot heeft Rakuten een belangrijk concurrentievoordeel: de testperiode is gratis, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Awin.

Het leidmotief van ShareASale: efficiëntie, statistieken en exclusiviteit

De belangrijkste bijdrage van ShareASale is het grote aantal belangrijke prestatie-indicatoren. Deze in real time toegankelijke KPI’s zijn een echte toegevoegde waarde voor organisaties die de affiliate service willen controleren. Affiliates krijgen gedetailleerde cijfers over:

  • inkomsten per klik
  • gemiddelde verkoop
  • commissiebedrag

Daarnaast onderscheidt de site zich ook door zijn netwerk van begunstigden. Deze worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de meest betrouwbare partners worden geselecteerd. Bovendien gebruikt een groot deel van de affiliates en partnerbedrijven ShareASale alleen voor hun commerciële samenwerking. Wat ten slotte de betalingen betreft, wordt deze site vooral aanbevolen voor de snelheid van de commissiebetalingen aan de leden.

Bij Affilae ontvangen affiliates een behoorlijke commissie

De grootste aantrekkingskracht van Affilae is dat de affiliates 30% commissie kunnen verwachten op affiliate verkopen. Dit affiliate platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, waarmee beginners op het gebied van commerciële partnerschappen tevreden zullen zijn. Maar dat is nog niet alles: de geavanceerde Javascript-technologie is een onmisbare bondgenoot voor de SEO!

In totaal zijn er zo’n 240 verschillende affiliate programma’s. Ook worden de conversietunnels uitstekend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de affiliate netwerken eerlijk worden betaald. De betalingen gebeuren echter meer of minder snel, al naargelang de affiliate. Dit kan voor affiliates cashflowproblemen veroorzaken.

Profiteer van de vele tips van Effiliation

Effiliation is veel meer dan een affiliate platform, het is een onuitputtelijke bron van advies. De site classificeert zichzelf als “affiliate-expert”. Dit kan worden verklaard door zijn ervaring, verkregen door 20 jaar partnerschappen en 45.000 uitgevers. Dit bedrijf is een van de toonaangevende structuren in Frankrijk, hoewel de activiteiten verder reiken dan zijn grenzen. Eigenlijk richt de site zich steeds meer op internationale spelers.

Effiliation is zowel B2B als B2C georiënteerd en heeft filialen zoals Norauto, Nocibé en MaisonsDuMonde. Gemiddeld kunnen affiliates een commissie van ongeveer 8% van de verkopen van de affiliate verwachten. Ten slotte zet de site zich voor 100% in om de nieuwe regelgeving na te leven.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *