15 juli 2014 563 woorden, 3 min. gelezen

Dirk Steiger: interview met een CFO die bakker werd

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een van de coole en bekende winkels in Berlijn is “Zeit für Brot”, een bio bakkerij dichtbij de Alexanderplatz. Wij gingen erheen en hielden van de plek, haar sfeer, haar design, en natuurlijk van haar producten. Wij zij blij vandaag […]

Een van de coole en bekende winkels in Berlijn is “Zeit für Brot”, een bio bakkerij dichtbij de Alexanderplatz. Wij gingen erheen en hielden van de plek, haar sfeer, haar design, en natuurlijk van haar producten. Wij zij blij vandaag een interview te kunnen publiceren met Dirk Steiger, de ondernemer achter dit succes. Zijn loopbaan als uitzonderlijk ondernemer is de moeite waard omdat ze atypisch is. De trouwste lezers onder u kunnen ongetwijfeld een verband leggen met het profiel van ondernemers dat wij eerder bespraken, vooral dat van Guapa en van Tartes de Françoise.

IntoTheMinds: Wie bent u? Kunt u ons uw parcours beschrijven van voor de lancering van uw onderneming?

Dirk Steiger: Mijn naam is Dirk Steiger. Ik ben de algemeen directeur van Zeit für Brot in Berlijn. Ik ben opgegroeit in Oost-Berlijn. Na het middelbaar studeerde ik management in Duitsland en Frankrijk. Daarna bracht ik vier jaar door in een groot boekhoudkantoor en slaagde ik voor de Amerikaanse auditexamens. Dan ben ik van sector veranderd en ging ik werken voor een beursgenoteerde cinematografische productiemaatschappij. Ik was er financieel operationeel manager en algemeen directeur van alle filialen. Na acht jaar was de tijd rijp om met Zeit für Brot te beginnen.

IntoTheMinds: Vanwaar het idee voor Zeit für Brot?

Dirk Steiger: Een van mijn vrienden startte Zeit für Brot vier jaar geleden in Frankfurt. Na mijn beslissing om mijn activiteiten in de filmsector stop te zetten, vroeg ik hem of ik een stage in zijn bakkerij kon doen. Ik was onmiddellijk verkocht voor het concept. Tijdens de stage besloten we om een Zeit für Brot in Berlijn te openen. Zo is alles begonnen…

IntoTheMinds: Wat heeft u voor de opstart gedaan om het potentieel te meten?

Dirk Steiger: Natuurlijk moet je een onderneming inschatten op basis van haar marktpotentieel, haar concurrenten, de toekomstige frequentie van het verkooppunt. Dat is zeker zo als men in een vorige job honderden zakenplannen heeft behandeld. Eenvoudigweg er al over nadenken is al belangrijk omdat het helpt evidente fouten te voorkomen. Maar uiteindelijk is de innerlijke overtuiging het allerbelangrijkste.

IntoTheMinds: Wat zijn de grootste moeilijkheden die u in de loop van uw project tegenkwam?

Dirk Steiger: er waren er verscheidene…. De grootste in mijn geval was een geschikt lokaal te vinden. Ik was er zelfs niet zeker van een te kunnen vinden. Toen dat geregeld was, hielden de problemen natuurlijk niet op. Elke dag bracht zijn deel. Zelfs nu nog. Maar dat is precies de essentie van wat een onderneming uitmaakt. En ik houd ervan problemen op te lossen.

IntoTheMinds: Wat zijn uw toekomstprojecten?

Dirk Steiger: Na een sterke groei in de winkel in Berlijn tijdens de voorbije twee jaar, richten wij ons nu vooral naar de aanpassing van de structuur en de stabilisering van de onderneming. Er zijn ook uitbreidingsplannen. Toch staan wij niet onder druk en moeten wij volgend jaar geen 50 winkels openen. Anderzijds zijn mijn partner en ik natuurlijk ondernemers. Dat betekent dat wij gewoonweg graag nieuwe ideeën lanceren en uitproberen. Maar die ideeën moeten zinvol zijn en ons genoegen verschaffen.

IntoTheMinds: Om op dit project terug te komen, wat zijn de drie belangrijkste adviezen die u zou geven aan iemand die zijn eigen onderneming start?

 Dirk Steiger:

  • Vastberadendheid
  • Volharding
  • De eigen intuïtie volgen, goede beslissingen nemen en die dan op coherente manier uitvoerenPosted in Entrepreneuriat, Marketing, Ondernemen.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *