22 juni 2018 214 woorden, 1 min. gelezen

Deze kunstenaar maakt gebruik van marktonderzoekstechnieken om zijn werken te creëren

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Tijdens een reis naar Glasgow een paar weken geleden ter gelegenheid van de jaarlijkse EMAC-conferentie (European Marketing Academy Conference) kon ik het Glasgow Museum of Modern Art bezoeken en daar ontdekte ik het werk van Mitch Miller. Mitch Miller is […]

Tijdens een reis naar Glasgow een paar weken geleden ter gelegenheid van de jaarlijkse EMAC-conferentie (European Marketing Academy Conference) kon ik het Glasgow Museum of Modern Art bezoeken en daar ontdekte ik het werk van Mitch Miller. Mitch Miller is een in Glasgow gevestigde kunstenaar die het concept van de dialectogrammen (Engels) uitvond.

Neem een tikje cartografie, een snufje architectuur en een beetje etnografie en je krijgt een dialectogram, een grafische kunst die de plaats weergeeft vanuit de basis.

In zijn werk combineert hij verschillende technieken die goed gebruikt zouden kunnen worden bij een kwalitatief marktonderzoek:

  • analyse van dagboeken en notitieboekjes (zoals Charles Booth dat deed voor zijn etnografisch onderzoek over Londen, waar we al een artikel aan hebben gewijd)
  • gebruik van visuele kaarten (mapping) om gebeurtenissen, plaatsen en mensen te lokaliseren en gedrag te karakteriseren
  • visuele beschrijving van personen
  • visualisatie van de locatie (zoals we dat doen bij onderzoek naar klantgedrag in winkels)

Mitch Miller zijn werk documenteert niet alleen de realiteit van een situatie, maar creëert ook een convergentie van verschillende technieken binnen een visueel zeer aantrekkelijk medium.

Hieronder heb ik een aantal foto’s opgenomen die ik nam in het Glasgow Museum of Modern Art. vindt u nog andere voorbeelden op zijn website, evenals een completer overzicht van deze veelzijdige kunstenaar.



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *