Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Delvaux en Dandoy werken samen aan een project van cobranding

We beëindigen deze week met een briljant project van cobranding, gelanceerd door ons geliefde merk Dandoy in samenwerking met Delvaux.

Voor zij die niet in België wonen: Dandoy is een bedrijf van meer dan 100 jaar oud dat kwaliteitsvolle artisanale koekjes maakt en Delvaux is een gereputeerd lederfabrikant (de Belgische Hermès). Beide bedrijven liggen en produceren in Brussel (Dandoy sinds enkele maanden in Woluwe, voorheen in het midden van het centrum; Delvaux op de Arsenaalsite in Etterbeek). Ze zijn beiden lid van de Brussels Exclusive Labels-vereniging.

Meer dan 100 jaar traditie

Hoe ongelooflijk het ook lijkt in de huidige context van faillissementen, toch bestaan deze twee ondernemingen al 185 jaar. Een buitengewone prestatie als we denken aan de moeilijkheden die hedendaagse ondernemers tegenkomen, vooral de moeilijkheid om zich aan te passen aan het steeds veranderende consumentengedrag. Zoals al aangehaald in een ander artikel, is de naam een kwaliteits- of luxemerk te zijn (wat in het geval van Dandoy en Delvaux zeker wel waar is) geen garantie tegen mislukking. Dat bewijst het voorbeeld van Ginori (zie ons ander artikel hierover).

Delvaux en Dandoy besloten om hun langdurige bestaan op originele wijze te vieren: een marketingoperatie van cobranding. Twee nieuwe producten, één gemeenschappelijk initiatief en een winnaar.

 

Dandoy staat erom bekend ieder jaar een nieuw koekje uit te brengen.

Ter gelegenheid van haar 185-jarig bestaan besloot het dit jaar de “Biscuit brillant” uit te brengen. De samenwerking met Delvaux mondde uit in een tas in wit leder, versierd met gouden pastilles die de biscuit symboliseren.

De tas kan niet worden gekocht, maar wel gewonnen. Vanaf 10 oktober zijn er bij Dandoy speciale koekjesdozen te koop met een tombolabiljet erin. Om deel te nemen aan de wedstrijd moet u het biljet afgeven bij de Delvaux-boetiek in de Koninginnegalerij in Brussel. Een slimme manier van beide merken om hun cliënteel het andere merk te leren kennen.

Tips voor uw marketingstrategie

Cobranding komt wel vaker voor, maar zelden op een slimme manier. Het is ook een marketingtechniek waarvan te weinig gebruik wordt gemaakt om de verkoop te stimuleren.

Het sterke punt van het Dandoy/Delvaux-initiatief is dat het de gewone public relations overstijgt. Er zit een uitstekend en weldoordacht concept achter, evenals een marketingstrategie die past bij de positionering van beide merken. Bovendien (en dat is zeldzaam) halen beide merken voordeel uit dit initiatief van cobranding: Dandoy dankzij de verkoop, Delvaux door het bezoek van nieuwe potentiële klanten, die anders misschien nooit haar winkel zouden hebben bezocht.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *