14 november 2014 479 woorden, 2 min. gelezen

Delta Lloyd : kwaliteitsonderzoek brengt een opportuniteit op de markt aan de oppervlakte

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Na de opvallende marketingcampagne «de gefactureerde afspraak» die Delta Lloyd lanceerde om zelfstandigen te helpen zich te verzekeren tegen inkomensverlies, hebben we het vandaag met Karlien Kelgtermans, hoofd marketing en communicatie bij Delta Lloyd Life, over het verloop van dit project en de […]

Na de opvallende marketingcampagne «de gefactureerde afspraak» die Delta Lloyd lanceerde om zelfstandigen te helpen zich te verzekeren tegen inkomensverlies, hebben we het vandaag met Karlien Kelgtermans, hoofd marketing en communicatie bij Delta Lloyd Life, over het verloop van dit project en de eerste resultaten ervan.

IntoTheMinds: Er zijn meer dan een miljoen zelfstandigen in België. Toch is slechts de helft daarvan verzekerd tegen inkomensverlies. Wat kunt u ons nog meer vertellen over hun situatie?

Karlien Kelgtermans : Wij hebben een kwaliteits- en kwantiteitsonderzoek gedaan bij zelfstandigen in België (niet in het buitenland) en de belangrijkste conclusies uit ons onderzoek zijn de volgende:

  • 48% van de zelfstandigen voelt zich niet voldoende beschermd door ons sociale zekerheidsstelsel
  • 53% van de zelfstandigen denkt niet dat het sociale stelsel hen een voldoende waarborg op de toekomst biedt
  • 66% van de zelfstandigen is bezorgd over hun financiële situatie en 70% is bezorgd over de weerslag van mogelijk inkomensverlies
  • Toch is 54% nog altijd niet verzekerd tegen mogelijk inkomensverlies

ITM: Hoe heeft Delta Lloyd de reden ontdekt waarom dit klantsegment haar producten niet wilt kopen? Heeft u een marktonderzoekstechnieken gebruikt?

KK : U had het in uw artikel goed geraden. Wij kozen bij het marktonderzoek voor de kwalitatieve methode. De grootste les voor ons was dat alhoewel de meeste zelfstandigen vinden dat ze onvoldoende zijn beschermd, ze niet de over nodige tijd beschikken om de nodige maatregelen te nemen om eraan te verhelpen. En zo is onze campagne geboren!!

ITM: Uw marketingcampagne werd natuurlijk in de beide landstalen gelanceerd. Welke verschillen merkt u op tussen het noorden en het zuiden van het land? Is het percentage niet verzekerde zelfstandigen in het noorden en zuiden gelijk?

KK : Onze campagne bereikte 60% Nederlandstalige en 40% Franstaligen respondenten. De resultaten van het kwantiteitsonderzoek tonen inderdaad interessante verschillen aan tussen het noorden en zuiden van ons land. Het is bijvoorbeeld interessant te zien hoe de Walen duidelijk minder vertrouwen hebben in het sociale zekerheidsstelsel en de pensioenen.

Ze voelen zich minder beschermd door het sociale vangnet dan hun Vlaamse tegenhangers (55% tegen 63%) en geven duidelijk aan meer bezorgd te zijn over de toekomst van de sociale zekerheid. En ten slotte is 63% van de Walen (tegen 42% bij de Vlamingen) ervan overtuigd dat de staat het huidige systeem niet zal kunnen behouden.

ITM: na enkele weken rekenwerk, wat zijn de eerste resultaten van deze campagne?

KK : We zijn op 13 oktober met de campagne begonnen en na drie weken bereikten we de 1.338 voorziene ‘afspraken’. De campagne eindigt op 30 november. We hebben de limiet op maximum 2.000 ‘afspraken’ gezet.  Als we het huidige ritme kunnen aanhouden, denken we het streefcijfer aan het einde van deze maand te bereiken. Veel financiële adviseurs en zelfstandigen zijn blij met dit initiatief; het geschenk van € 100 is voor veel zelfstandigen een stimulans om tijd vrij te maken om hun financiële toekomst met hun adviseur te bespreken.



Posted in Entrepreneuriat, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *