Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

De pop-upwinkel van Heineken zit verstopt in een fake supermarkt

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

De pop-upwinkel van Heineken creëerde een evenement met een nooit eerder gezien concept. Het had de vorm van een fake supermarkt met daarin verborgen een bar. Deze supermarkt aan 43 rue Notre Dame de Nazareth in Parijs, was van zeer korte duur. Hij opende begin mei 2022 gedurende slechts één week.

Deze pop-upwinkel maakte deel uit van de communicatiestrategie rond een nieuw product: Heineken Silver. Net als in een ander voorbeeld dat analyseerden, maakt de pop-upwinkel integraal deel uit van de marketingmix van het merk.


Een pop-upwinkel verborgen in een fake supermarkt

Felle kleuren aan de straatzijde vormden onmiskenbaar een blikvanger. Binnen was een nepsupermarkt nagebouwd. Er waren nepproducten te zien, maar ook enkele (echte) hapjes die de andere kant van het verhaal aankondigden. Ook merkartikelen waren beschikbaar.

Aan een (echte) kassa kon je je kleine aankopen betalen. Rest de vraag … waar is die beroemde verborgen bar?


Een geheime bar voor de lancering van Heineken Silver

Achter in de winkel leidde een kleine doorgang de bezoeker naar een verborgen bar. De “ijzige” sfeer (volgens het persbericht) was net als het nieuwe bier van Heineken: Silver, extra verfrissend en dus perfect voor de warme dagen die ons deze zomer te wachten staan. De sfeer was ingetogen en blauw en er was een DJ… het was er feestelijk, maar nog niet erg levendig toen wij er bij de opening heen gingen.

POPUP STORE HEINEKEN SILVER

De Silver bar van Heineken zat verborgen aan de achterkant van een fake supermarkt.

De bar was open voor mensen die hun toegang via internet hadden geboekt en drankjes werden in rekening gebracht. Een goede manier om de excessen van overenthousiaste consumenten te vermijden.

 


Onze analyse

Er zijn verschillende interessante dingen aan deze pop-upwinkel.

Originaliteit van het concept

Het eerste is natuurlijk originaliteit. De meeste pop-upwinkels blijven vrij traditioneel in hun concept. Weinigen durven zich te onderscheiden. Zij die een origineel concept uit het niets creëren zijn nog zeldzamer. We herinneren ons de onderwater pop-upwinkel van Sony, de ervaring van The North Face in Zuid-Korea, of de pop-upwinkel van Pantone in 2014 in Parijs met een uiterst origineel ontwerp. Maar dit is de eerste keer dat we een fake supermarkt met een verborgen bar zien.


Op reservatie

POPUP STORE HEINEKEN SILVER

Om de verborgen Heineken Silver bar te betreden moest je je uitnodiging tonen aan een DJ.

 

 

Het andere interessante punt van deze pop-upwinkel was de toegang. Aangezien dit een alcoholische drank is, moet de toegang beperkt worden tot volwassenen. Heineken had zich tevreden kunnen stellen met een controle aan de ingang, maar legde een toegang met voorafgaande (online) reservering op. Dit is echt slim, want het verhoogt de wil om te gaan. Bovendien verschaft het gegevens over bezoekers en kan door het scannen van de uitnodiging bij de ingang worden nagegaan wie daadwerkelijk is gekomen. Al deze gegevens zijn waardevol in een marktaandeelstrategie.

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *