Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Pantone opent een popup-store in Parijs

Pantone gebruikt haar popup-winkels als een echte marketingstrategie om haar producten te promoten en op de markt te komen. Wij bezochten haar pas geopende popup-store in de Maris (Parijs), in de rue du Temple 51. Deze kleine ruimte (ongeveer 30 vierkante meter) opende op 5 april en blijft open tot einde juli om de zomercollectie voor te stellen. Er zal in september een nieuwe popup-store worden geopend in de rue Debelleyme om de wintercollectie voor te stellen.

De winkel werd ontworpen door het monegaskische interieurarchitectenbureau Humbert & Poyet en is de derde van dit genre die Pantone lanceert. De eerste was in Saint Tropez in 2012, de tweede in New York in februari 2014 (eveneens in samenwerking met Humbert & Poyet).

Vanuit conceptueel oogpunt doet de winkel u misschien denken aan het werk van Escher. De Nederlandse kunstenaar gebruikt in zijn tekeningen inderdaad het concept van het oneindige, wat u terugvindt in de Pantonewinkel met linoleum op de vloer en tegen een muur (tegenover de toegangsdeur), waardoor een gevoel ontstaat van continuïteit  en de visuele waarneming wordt verstoord.

De kleren zijn gerangschikt volgens kleur (en gradatie) en de marketing volgt de tendens van popup-stores om van elk type slechts één kledingstuk tentoon te stellen om de presentatieruimte “luchtig” te houden. Het contrast van de kleuren is fel, zeer fel…maar net daarin zit de echte marketingdifferentiatie van de winkel. In het algemeen is deze popup-store echt opmerkelijk, haar design verschilt fel van wat voorheen gebeurde en het kleurenspectrum dat wordt tentoongesteld is een echte bron van positieve energie.

Als u de kans heeft, twijfel niet om erheen te gaan. De inspanningen die werden gedaan verdienen echt een bezoek en American Apparel (enkele meters verder) moet op haar tellen passen.

Tags:

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *