21 juni 2021 616 woorden, 3 min. gelezen Laatste update : 15 maart 2022

De meest gebruikte emoji’s op LinkedIn [analyse en statistieken]

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Wat zijn de meest gebruikte emoji’s op LinkedIn? Verschillen de meest gebruikte emoji’s op LinkedIn per taal en land? Ontdek in deze analyse exclusieve cijfers over het gebruik van emoji’s op LinkedIn. Als u gepassioneerd bent over LinkedIn-statistieken, lees dan […]

Wat zijn de meest gebruikte emoji’s op LinkedIn? Verschillen de meest gebruikte emoji’s op LinkedIn per taal en land? Ontdek in deze analyse exclusieve cijfers over het gebruik van emoji’s op LinkedIn.

Als u gepassioneerd bent over LinkedIn-statistieken, lees dan zeker ook mijn andere berichten over dit onderwerp niet: statistieken over hashtags, 3 factoren die 55% van het viraal gaan LinkedIn-berichten verklaren en gevoelens die worden geuit in LinkedIn-berichten.

Samenvatting

Emoji-statistieken LinkedIn: resultaten in het kort

  • De emoji ? wordt het meest gebruikt op LinkedIn, gevolgd door ☑️ en ?. De 4e plaats wordt ingenomen door ➡️ en de 5e door ✔️
  • Er zijn opmerkelijke verschillen naargelang de taal en het land. In de Verenigde Staten is ? het populairst en in het Portugees is dat ?
  • het gebruik van sommige emoji’s lijkt nogal specifiek te zijn voor bepaalde talen of landen. In de Amerikaanse top 7 vinden we bijvoorbeeld de emoji’s ? en ?, die niet voorkomen in de top 7 van andere landen.

Inleiding

Iedereen houdt van emoji’s en gebruikt ze sinds ze werden uitgevonden door Shigetaka Kurita. Wist je dat emoji’s deel uitmaken van de permanente collectie van het MoMA (Engelse site) in New-York?

Vandaag worden ze door iedereen gebruikt in alle elektronische communicatiemiddelen. LinkedIn vormt daarop geen uitzondering en ik heb in deze analyse aangetoond dat het gebruik van emoji’s in LinkedIn-berichten een positief effect heeft op het viraal gaan.

Maar welke worden het meest gebruikt? Ik weet zeker dat je een idee hebt.


Enkele woorden over de methode

De gegevensvoorbereiding gebeurde via Anatella van Timi. Zonder deze oplossing zou het onmogelijk zijn geweest om het gewenste resultaat te bereiken, omdat de dataset (4,6 miljoen LinkedIn-berichten) vrij groot is en de extractie van emoji’s een aantal vrij specifieke manipulaties vereiste die door Anatella sterk worden vergemakkelijkt.

2,932 miljoen emoji’s werden geëxtraheerd uit 4,6 miljoen LinkedIn-berichten in 30 talen en 183 landen. Er werd een Regex-expressie gebruikt (bedankt Frank!) die ik in dit bericht beschreef. De visualisaties gebeurden in Tableau.


Meest gebruikte emoji’s op LinkedIn

De 1e analyse geeft een overzicht van de meest gebruikte emoji’s op LinkedIn. Ik gebruikte opnieuw hetzelfde type van visualisatie hierboven als in mijn analyse van hashtags. Klik erop om het te vergroten.

De ? emoji wordt op LinkedIn in bijna 5% van de berichten gebruikt, gevolgd door ☑️ (3,37%) en ? (3,30%).
De top 20 emoji’s zijn goed voor 33,8% van alle 2639 emoji-types die in de dataset zijn
ontdekt.

20 most used emojis on Linkedin


Emoji’s worden niet in alle talen op dezelfde manier gebruikt

In de tweede analyse wilde ik begrijpen of emoji’s in alle talen op dezelfde manier werden gebruikt. Ik heb de taaldetectiemodule in Anatella (gebaseerd op het CLD2-algoritme) gebruikt om de dataset te verrijken.

Vervolgens kon ik een rangschikking (Top 7) van emoji’s maken op basis van taal. Ik beperkte mijn analyse tot talen waarvoor ik over een voldoende grote steekproef beschikte (minstens 10000 berichten).

Aan de hand van de onderstaande visualisatie kunt u in één oogopslag zien hoe de rangschikking evolueert al naargelang de taal. U merkt dat in het Engels en Portugees de meest gebruikte emoji’s verschillen van de andere talen. Het gaat respectievelijk om ? en ?. U merkt ook dat ? en ? in het Engels in de top7 staan, maar in andere talen niet in de rangschikking voorkomen.

most used emojis on Linkedin per language


Meest gebruikte emoji’s op LinkedIn per land

Het is ook mogelijk de vorige analyse te herhalen op basis van het land dat is ingevuld in het profiel van de auteurs van de berichten op LinkedIn. In het algemeen zien we een convergentie met de analyse per taal, maar er zijn ook verschillen, zoals de aanwezigheid van de emoji ? in de top 7 van 5 landen.

 Posted in Data en IT.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *