16 juni 2021 746 woorden, 3 min. gelezen

Wat zijn de populairste hashtags op Linkedin?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hashtags op Linkedin zijn wellicht een van de meest populaire onderwerpen over dit sociale netwerk. Er bestaan hypotheses over hoe het algoritme van Linkedin van hashtags gebruik maakt. Ik heb hier echter statistisch aangetoond dat hashtags geen significante invloed hebben […]

Hashtags op Linkedin zijn wellicht een van de meest populaire onderwerpen over dit sociale netwerk. Er bestaan hypotheses over hoe het algoritme van Linkedin van hashtags gebruik maakt. Ik heb hier echter statistisch aangetoond dat hashtags geen significante invloed hebben op het viraal gaan van berichten. Hoe dan ook, de dataset waarover ik beschik (4,6 miljoen berichten) geeft een interessant overzicht van de meest gebruikte hashtags in de wereld, evenals van de verschillen die er bestaan al naargelang de taal.

Deze analyse verschilt dan ook fundamenteel van alle andere analyses die u over dit onderwerp vindt. De analyse van hashtags op Linkedin is immers alleen gebaseerd op het aantal volgers en niet op het daadwerkelijke gebruik ervan in posts.

Sommaire

Wat zijn de meest gebruikte hashtags op Linkedin?

De visualisatie hieronder geeft u een overzicht van de hashtags die in alle 4,6 miljoen geanalyseerde berichten zijn gebruikt. Dit is een interactieve visualisatie. Beweeg uw muis over de verschillende cirkels om te zien welke hashtags er achter schuilgaan en in welke verhouding ze worden gebruikt op Linkedin.
Als de visualisatie in uw browser niet goed wordt weergegeven, nodig ik u uit om naar mijn Tableau-profiel te gaan om de visualisatie in native modus te bekijken.De 20 meest gebruikte hashtags op Linkedin

De vorige visualisatie is weliswaar grafisch interessant, maar laat niet toe onmiddellijk te zien welke hashtags het meest gebruikt worden. Daarom heb ik een rangschikking gemaakt van de 20 meest gebruikte hashtags op Linkedin. En zoals u zult merken, hebben de hashtags die op Linkedin worden gebruikt niets te maken met de hashtags die worden gevolgd (rechter deel van de grafiek).

Wanneer we het hebben over hashtags op Linkedin, verwijzen we meestal naar de hashtags die op dit sociale netwerk worden gevolgd. Deze informatie is inderdaad gemakkelijk toegankelijk. Het berekenen van de werkelijke gebruiksgraad van hashtags is echter een heel andere oefening die bij mijn weten nog nooit eerder is gedaan.

most used hashtags vs most followed hashtags on Linkedin

Ondanks de 4,6 miljoen Linkedin-posts in de dataset, is er toch een vertekend beeld omdat sommige landen meer vertegenwoordigd zijn dan andere. India is het eerste land dat vertegenwoordigd is in aantal hashtags, gevolgd door Frankrijk (waar de applicatie die ons toegang gaf tot de dataset, het meest wordt gebruikt) en de Verenigde Staten. Dit verklaart waarschijnlijk waarom de Franstalige hashtag “recruitment” in de top 20 van meest gebruikte hashtags staat.
Toch blijven de verschillen duidelijk en alleen de volgende 5 hashtags staan in beide TOP 20:

  • marketing
  • digitalmarketing
  • innovation
  • socialmedia
  • management

Opmerkelijke verschillen in de gebruikte hashtags al naargelang van de taal

Om te begrijpen welke verschillen er bestonden in het gebruik van hashtags afhankelijk van de taal, heb ik mijn dataset verrijkt door de taal te detecteren. De gegevensvoorbereiding werd gedaan met Anatella (een ETL-software), dat een voorgeprogrammeerde functionaliteit biedt op basis van het CLD2-algoritme.

Ik concentreerde me op bepaalde talen waarvoor ik over een voldoende groot corpus beschikte.

Het percentage rechts van de hashtag komt overeen met het percentage Linkedin-berichten die deze hashtag gebruiken voor de aangegeven taal. De hashtag #marketing wordt bijvoorbeeld in 1,15% van de Engelstalige berichten gebruikt. In het Italiaans loopt dit percentage op tot 2,48% en in het Spaans bedraagt het slechts 0,82%.

most used hashtags on Linkedin per language


Methode van gegevensvoorbereiding

Zoals u zich kunt voorstellen, is het geen gemakkelijke taak om 4,6 miljoen Linkedin-berichten te verwerken, vooral wanneer ze verschillende hashtags bevatten.

Het zou onmogelijk zijn geweest om deze gegevens met Tableau Prep voor te bereiden. Dus wendde ik mij tot Anatella, waarvan de snelheid niet hoeft te worden bewezen (zie hier mijn laatste benchmark). Hashtags zijn gemakkelijk te herkennen dankzij de #. De operatie bestond dus uit het extraheren van alle strings die met # beginnen, om vervolgens een as te maken (functionaliteit “unflatten”).

Als u nog andere vragen heeft over Linkedin, daag me dan zeker uit via een reactie. Ik neem de uitdaging graag aan.Posted in Data en IT.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *