Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

BMMA: keynote over kunstmatige intelligentie in de mediasector

Op uitnodiging van de Belgian Management and Marketing Association (BMMA, Engelse site) was ik blij om op 15/11/2018 een presentatie te kunnen geven over de toepassingen van kunstmatige intelligentie in de mediasector.  Deze presentatie, die werd geïllustreerd met een aantal echte Europese use cases, was gebaseerd op het technologische onderzoek dat we sinds 2016 uitvoeren en op de eigen informatie die we al sinds jaren verzamelen. Als u een volledig rapport wenst over de technologische vooruitgang op dit gebied, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De presentatie (hieronder beschikbaar in Prezi-formaat) was opgebouwd rond 3 assen:

Het gebruik van kunstmatige intelligentie tijdens het proces van creatie van media

In dit hoofdstuk besprak ik de automatisering van videosequenties, de focus op een nichepubliek en de herlancering van audio-inhoud binnen de BNR Smart Radio-toepassing, het automatisch schrijven van artikelen door de Voitto robot, gemaakt door de openbare zender YLE (Finland), en de creatie van programma’s gebaseerd op archiefinhoud (“Joy of AI” uitgezonden op BBC4 op 4 en 5 september 2018).

Een beter begrip van de media

Mijn doel was om bijzondere aandacht te besteden aan het automatisch genereren van metadata via verschillende technieken van kunstmatige intelligentie. In dit deel toonde ik aan hoe nieuwe technologieën nieuwe metadata kunnen extraheren en hoe ze kunnen helpen om nieuwe gebruikers aan te trekken, vooral door het verbeteren van SEO.

Algoritmische aanbevelingen

Uitgaande van het voorbeeld van Netflix (dat personalisatie op alle niveaus belooft, zelfs van afbeeldingen die de films illustreren), toonde ik de grenzen van de technologie op het menselijk gedrag en stelde ik me vragen bij het bestaan van filterbubbels en de noodzaak om ze vanuit een andere invalshoek te bestuderen.

Conclusie

Mijn conclusie, na deze 3 assen van het werk opnieuw te hebben bekeken, was dat er instrumenten, platforms en technologieën bestaan om de media te vergroten en het gebruik ervan te vergemakkelijken. De toename van de geproduceerde volumes, de vermenigvuldiging van de distributiekanalen en de snelheid waarmee inhoud verouderd raakt, zijn allemaal belangrijke trends die pleiten voor massale investeringen in kunstmatige intelligentie als middel om de media te vergroten. Het lijkt mij duidelijk dat bedrijven die niet zullen investeren in de instrumenten die nodig zijn om hun publiek beter te leren kennen en inhoud aan te bevelen, op een ramp afstevenen.

image : shutterstock

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *