8 september 2021 339 woorden, 2 min. gelezen

Bacio Perugina heeft een eigen winkel in Perugia

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De “Bacio” (“kusjes” in het Italiaans) is een chocoladelekkernij die beroemd is over het hele Italiaanse schiereiland. Ze wordt gemaakt door Perugina, en merk dat in 1922 ontstond in Perugia en er een winkel heeft die volledig gewijd is aan […]

De “Bacio” (“kusjes” in het Italiaans) is een chocoladelekkernij die beroemd is over het hele Italiaanse schiereiland. Ze wordt gemaakt door Perugina, en merk dat in 1922 ontstond in Perugia en er een winkel heeft die volledig gewijd is aan de glorie van deze specialiteit  (Franse site) waarmee het beroemd is geworden.

bacio perugina


Waarom hebben merken hun eigen winkels?

FMCG-merken streven er al lang naar rechtstreeks contact met de klant te leggen. Zij worden verkocht in supermarkten, kennen hun klanten niet en kunnen alleen indirect met hen communiceren (reclame, specifieke plaatsing in de winkel). Voor de sterkste merken biedt een verkooppunt een ongekende kans om klanten aan zich te binden.

Er zijn veel voorbeelden in de voedingssector: M&M op Times Square, Casa Danone in Barcelona, Lindt-winkels. Er zijn ook meer vertrouwelijke merken, zoals Perugina, dat nu eigendom is van de Nestlé-groep.


Waarom heten de winkels “Baci” en niet “Perugina”?

De Bacio is typisch Italiaans en heeft een zeer sterk merkimago. Het blijft echter beperkt tot het schiereiland, ondanks de overname van Perugina door Nestlé in 1988.

Allereerst moet worden opgemerkt dat de winkel niet “Perugina” heet (de naam van het merk) maar “Baci” (de naam van de chocoladespecialiteit die alle Italianen kennen). Dit is eerder ongebruikelijk.

De reden is dat de winkel in de eerste plaats gewijd is aan de Bacio. De andere Perugina-producten (repen, klassieke pralines) hebben slechts een secundaire plaats. Ondanks zijn inspanningen om te diversifiëren, wordt het merk Perugina nog altijd gestimuleerd door het enorme succes van zijn “Baci”. De rest van de reeks is bijkomstig.

baci perugina store perugia


Een eerder kleine merkwinkel

Het andere kenmerk van de winkel is de omvang ervan. Hoewel in de Perugiaanse roots van Perugina gelegen, is het geen flagshipstore. Het is een klassieke commerciële cel, niet erg zichtbaar.

Hoewel de producten een ongeëvenaarde zichtbaarheid hebben en het hele assortiment verkrijgbaar is, is er een echt gebrek aan marketing om nieuwe klanten aan te trekken en de bekendheid van het merk te vergroten bij de vele toeristen die Perugia aandoen.

baci perugina store perugia italyPosted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *