10 januari 2014 546 woorden, 3 min. gelezen

Wat zijn de vooruitzichten voor faillissementen in 2014 ?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een record aan faillissementen in België 11 052 faillissementen en 27 912 verloren banen: dit zijn de de trieste aantal faillissementen in België voor het jaar 2013. En helaas gaat het hier om een historisch record. Terwijl starters nog steeds […]

Een record aan faillissementen in België

11 052 faillissementen en 27 912 verloren banen: dit zijn de de trieste aantal faillissementen in België voor het jaar 2013. En helaas gaat het hier om een historisch record. Terwijl starters nog steeds een hoog percentage mislukkingen hebben tijdens hun eerste jaren (lees ons artikel over de de waarheid over de faillissementen van startende ondernemers), ziet de Kamer van koophandel te Brussel (BECI) ook meer vraag komen van volwassen ondernemingen.

Zoals we al herhaaldelijk verklaard hebben zijn er vele redenen voor het falen van een onderneming. Hoewel er geen wondermidel bestaat, is het bewezen dat de marktstudie een goede manier is om fouten te voorkomen.

2014 moet een beter jaar worden, behalve in Europa

Euler Hermes is uitgegroeid tot de referentie op het gebied van het voorspellen van faillissementen van bedrijven. In hun  laatste rapport gepubliceerd op 13 december 2013, wordt een gemiddelde daling van 1% voorzien.

Dit gemiddelde verbergt echter zeer contrasterende situaties. Terwijl in Duitsland volgens de verwachtingen de faillissementen een daling van 6% zullen kennen (waarschijnlijk door het herstel van verwerkende industrie) net zoals de VS, zal bij een klein aantal landen een verdere verhoging van de faillissementen vastgesteld worden. België is helaas een van deze landen, samen met Griekenland, Spanje, Luxemburg en China.

Volgens Euler Hermes zal België een verdere stijging van 4% voor het aantal faillissementen kennen. In 2014 kunnen we dus verwachten aan ongeveer 11 500 faillissementen.

Selon Euler Hermes la Belgique va connaître une nouvelle augmentation de 4 % du nombre de faillites. En 2014 , on peut donc s’attendre à quelques 11 500 défaillances d’entreprises.Tips voor uw bedrijfsstrategie

We hebben een groot aantal bedrijven begeleid in de afgelopen jaren (deze bestaan nog allemaal) en een ding is duidelijk: het oospronkelijk plan en de eerste marketing strategie in het bijzonder moeten iedere keer hun bijsnijdingen ingrijpend verhogen.

Ik heb enkele ondernemers gezien die jammelijk mislukten omdat ze de realiteit van de markt weigerden onder ogen te zien. Niet allen hadden ze een impasse op de studie van hun markt, maar daarbovenop waren ze ervan overtuigd dat de markt zou veranderen en hun diensten of producten zou aannemen.

Hoewel dit soms het geval kan zijn (het is vaak een kwestie van geluk en soms een kwestie van massacommunicatie), het gedrag van deze ondernemes doet me herinneren aan gokverslaafden, casino liefhebbers die niet kunnen stoppen met spelen, denkend dat het geluk zal draaien en het fortuin hun binnenkort zal toelachen.

Ik zeg het u nog eens: wordt niet verliefd op uw bussiness plan. Wees slimmer dan anderen: praat over je idee met mensen om je heen, je geliefden en ook met mensen de de sector kennen. Stop met denken dat anderen uw idee zullen « stelen » als u het met hen bespreekt. Dit is onwaarschijnlijk.

Praat met zoveel mensen als u kan (het is een beetje als een mini marktonderzoek uitvoeren) en als uw idee de test overleefd, investeer dan tijd en wat van uw geld om te begrijpen hoe de markt eruit ziet. Er zijn tientallen instrumenten (sommige van hen zijn gratis) die gebruikt kunnen worden om uw toekomstige markt te bestuderen en begrijpen. Lees en herlees onze white paper dat zeker zal nuttig zijn om de fundamentele elementen van uw business plan te bevestigen en de meest voor de hand liggende fouten te verbeteren.Posted in Entrepreneuriat, Marketing, Ondernemen.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *