22 juli 2014 466 woorden, 2 min. gelezen

Paper & Tea: een prachtige conceptstore in het centrum van Berlijn

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Te weten Als u in de detailhandel werkt, vergeet niet dat bezoekers driemaal een winkel moeten bezoeken vooraleer ze weten hoe het eraan toe gaat. Tussen de goede “retail” (detailhandel)concepten die in Berlijn opstartten, hielden wij vooral van Paper & […]

Te weten

Als u in de detailhandel werkt, vergeet niet dat bezoekers driemaal een winkel moeten bezoeken vooraleer ze weten hoe het eraan toe gaat.

Tussen de goede “retail” (detailhandel)concepten die in Berlijn opstartten, hielden wij vooral van Paper & Tea, een kleine “conceptstore” waar de kunst van de tee samenkomt met die van het papier. Deze winkel biedt een klantervaring die duidelijk verschilt van wat u in meer klassieke theewinkels vindt; een toets design, een beetje innovatie die u elders niet tegenkomt en die van uw bezoek aan deze winkel een rijke ervaring maakt.

De winkel ligt niet ver van de Ku’damm (Kurfürstendamm), Bleibtreustrasse 4 om juist te zijn. Hoewel klein, is de winkel gemakkelijk te “lezen” (daarmee wil ik zeggen dat ze wat lay-out betreft niet ingewikkeld is en dat u in een oogwenk gemakkelijk vindt wat u zoekt). In tegenstelling tot andere theewinkels waar de producten op rekken staan, volgt Paper & Tea de codes die men ook vindt bij Apple of andere Telecom conceptstores, zoals we in een artikel enkele weken geleden al aanhaalden. Een vlak oppervlak doet inderdaad dienst als voorstellingsruimte en de muren worden gebruikt voor bijkomende producten (thee-accessoires in dit geval).

Zover voor wat het “thee”gedeelte betreft. Het “papier” wordt gepresenteerd via geraffineerde drukwerken (boekjes, handboeken, schrijf- en papierwaren) gemaakt door artiesten met kwaliteitsmateriaal. Deze passie voor papier en het grafische komt eveneens terug in de etiketten gebruikt voor de thee. Wat bijzonder is, is de eenvoudigheid van de typografie, het heldere karakter die deel uitmaakt van de lectuur van de ruimte, en de klantervaring die eruit voorkomt.

Marketingtips

Als u in de detailhandel werkt, vergeet niet dat bezoekers driemaal een winkel moeten bezoeken vooraleer ze weten hoe het eraan toe gaat. In de meeste activiteitensectoren overigens, maar u krijgt geen drie kansen om een klant te overtuigen. Hetzij alles loopt op wieltjes de eerste keer, of u zal een klant verliezen (warenhuizen behoren echter niet tot deze categorie omdat de klant gebonden is aan een bepaald verzorgingsgebied).

Onthoud dit als u uw eigen winkel ontwerpt. Denk aan de “klantervaring”  en probeer te begrijpen hoe de klant zich in de winkel zal gedragen. Gewoon al denken aan de dynamiek van de klant in de winkel zal volstaan om enkele cruciale wijzigingen in uw inrichting door te voeren. Wij hebben dit jaar een opdracht uitgevoerd waarbij wij de toevoer van klanten in een winkel van 1000m2 moesten verbeteren. Na 6 uur observatie konden wij al de knelpunten in de winkel aanduiden, die delen van de inrichting die de doorstroom van klanten verhinderden en tot een lager bezoek aan sommige departementen leidden. Wij hebben de problemen opgelost en de wijzigingen in het gedrag van de klant die we opmerkten, waren gewoonweg spectaculair.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *