Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van IntoTheMinds agentschap
Advies in Data & IT

Overzicht van RecSys 2018 op de ERU-conferentie over kunstmatige intelligentie

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Op 8 en 9 november vond in het hoofdkantoor van de Europese Radio-Unie (ERU) in Genève een tweedaagse conferentie plaats. Ik mocht op de eerste dag een workshop over ethiek en kunstmatige intelligentie organiseren en op de tweede dag een overzicht geven van de RecSys-conferentie. Tijdens dat laatste had ik het over wat mij het meest interesseerde over RecSys 2018 (de meest gerenommeerde conferentie over aanbevelingssystemen) die dit jaar werd gehouden in Vancouver, Canada. Mijn presentatie was opgebouwd rond de volgende thema’s:

RecSys 2018 in cijfers

De RecSys 2018-conferentie trok dit jaar 817 deelnemers, waarvan 73% praktijkmensen en 27% academici. Dat is een erg unieke verspreiding, die het een zeer verrijkende conferentie maakt omdat het op het kruispunt van beide werelden ligt.

2 tutorials die u niet mag missen

Ik volgde twee interessante tutorials.

Gemengde methoden voor de evaluatie van aanbevelingen

Een ongelooflijk lonende workshop die me deed beseffen dat marktonderzoekstechnieken ook in complexe en zeer technische contexten zoals adviessystemen zeer nuttig zijn.
Conclusie: gebruik kwalitatief onderzoek om uw model te ontwikkelen en te verzamel kwantitatieve gegevens om het te verifiëren. Het is evident, maar u moet toegeven dat wanneer u zozeer met iets bezig bent, zelfs deze bewijzen soms erg ver weg lijken.

Persoonlijkheid en aanbevelingen

Ik maakte al een gedetailleerde samenvatting van deze tutorial in een ander artikel dat ik u aanbeveel om te lezen. Het belangrijkste idee was om de deelnemers bewust te maken van de rol van de persoonlijkheid in de interactie met verwijzingssystemen.

3 opmerkelijke keynotes

De 3 keynotes (één per dag) werden gegeven door Elisabeth Churchill, Lise Getoor (een overzicht van Probablistic Soft Logic of “PLS” in het kort) en Christopher Berry (CBC) over de rol van de aanbeveling in de sociale cohesie. De 3 keynotes waren allemaal fantastisch, maar ik moet toegeven dat die van Christophe Berry, een uitstekend verhalenverteller, wel meer mensen heeft aangesproken.

Enkele opmerkelijke onderzoekswerken

Het was natuurlijk onmogelijk om een hele conferentie en de meer dan 50 onderzoeksrapporten die in een paar minuten werden gepresenteerd, samen te vatten. Ik heb er daarom voor gekozen de kwaliteit van RecSys te illustreren aan de hand van 3 werken die mij bijzonder aanspreken en die verband houden met de audiovisuele sector:

2 workshops: FATRec en IntRS

De laatste twee dagen van de conferentie waren gewijd aan workshops.

Dit jaar had ik het genoegen om samen met mijn collega’s Toshihiro Kamishima en Michael Ekstrand FATRec te organiseren en woonde ik de uitstekende IntRS-workshop over mens-machine-interfaces bij, waarbij ik veel geleerd heb (met name dankzij de presentatie van Eric Vorm over de Q-methode).

Als u mijn presentatie wilt bekijken, heb ik deze hieronder beschikbaar gesteld. Voel u vrij om vragen te stellen en deze te delen als u denkt dat het nuttig kan zijn.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *