7 januari 2011 363 woorden, 2 min. gelezen

Ontcijfering van Abercrombie en Fitch

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Abercrombie en Fitch is een trendy merk en elke winkelopening genereert veel buzz. Om u hiervan te overtuigen, kunt u bijvoorbeeld YouTube op zoek naar video’s die te maken hebben met de opening van de Milanese outlet. De vlaggenschipwinkel van […]

Abercrombie en Fitch is een trendy merk en elke winkelopening genereert veel buzz. Om u hiervan te overtuigen, kunt u bijvoorbeeld YouTube op zoek naar video’s die te maken hebben met de opening van de Milanese outlet.

De vlaggenschipwinkel van A&F op 5e Avenue in New York is een interessant concept dat het verdient om te worden ontcijferd. Er zit inderdaad een idee achter deze winkel en elk klein detail is aangepast aan de oorspronkelijke bedoeling.  Ik zal u op dit moment niet vertellen waar het om gaat. Het is aan u om dat te raden.

Laten we beginnen met het maken van een lijst van al deze details, en laten we eerst eens kijken naar de buitenkant van de winkel. U zult minstens twee dingen opmerken. Ten eerste is er vaak een wachtrij voor de winkel. Deze wachtrij wordt eigenlijk veroorzaakt door A&F-medewerkers die klanten screenen bij de ingang. Ten tweede, hoewel A&F een kledingmerk is, is er geen kleding te zien in de vitrines.

Laten we nu naar binnen gaan. U wordt in de eerste plaats getroffen door de geur van het parfum dat in de winkel wordt verspreid. Het is een krachtige eau de Cologne die uw reukzin onmiddellijk treft. U zult ook getroffen worden door de alomtegenwoordige muziek, op welke verdieping van de winkel u zich ook bevindt (uitstekend werk van de geluidsmannen anders want het klinkt zeer homogeen).

Jonge en mooie verkopers en verkoopsters heten u welkom wanneer u de winkel binnenkomt. Ze glimlachen, stellen elkaar voortdurend vragen en bewegen voortdurend rond. Visuele contacten worden onderbroken door een vriendelijk “Hey, alles goed? in plaats van het klassieke goeiedag.

De kleren worden tentoongesteld (ik weeg mijn woorden) in de duisternis van een “Lounge” sfeer waar indirecte verlichting in overvloed aanwezig is.

Wat is volgens u het concept achter deze winkel?

Mijn mening:

De A&F winkel op 5e Avenue is eigenlijk een nachtclub en A&F heeft de klantervaring op alle niveaus goed in de gaten gehouden. De zintuigen van de klanten worden op vele manieren gemobiliseerd: akoestisch, visueel, reuk, en elke stimulans wordt afgestemd op de marketingintentie van het merk.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *