Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Om de ervaring van uw B2B klanten te verbeteren moet u aan hun KPI’s denken.

De klantervaring is niet alleen voorbehouden voor B2C; ze is ook toepasbaar op B2B. U moet dus rekening houden met de belangen van de B2B klant en die van de finale klant.

Er bestaan volgens mij dus twee niveaus van reflectie en argumentatie:

Als u de verwachtingen van uw klanten wil overtreffen en op hun behoeften wil anticiperen, stel uzelf dan de volgende vragen: wat zijn de KPI’s die uw klant bezighouden? Welke kunt u waarschijnlijk positief beïnvloeden dankzij uw product of dienst? Kunt u de verbetering die u kunt brengen kwantificeren? Gaat het voor u over een concurrentievoordeel? Is uw klant op de hoogte van de positieve invloed dat uw product of dienst kan hebben op zijn KPI’s?

En als u geen idee heeft welke KPI’s uw klant bezighouden (wat mij toch zou verbazen), heb dan interesse voor de rapporten van de analysten van de sector. Dit laatste zal u waardevolle informatie geven over de de belangrijkste indicatoren.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *