16 maart 2015 395 woorden, 2 min. gelezen

Inbound marketing: zit de toekomst van de SEO in de videoblog?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Ik had onlangs in Parijs een overleg met mijn collega-blogger Patrick Hannedouche over de toekomst van blogging. Patrick onderhoudt een blog over ondernemerschap en de financiering van start-ups. Hij heeft veel succes. Ongeveer 15000 bezoekers per maand komen naar zijn […]

Ik had onlangs in Parijs een overleg met mijn collega-blogger Patrick Hannedouche over de toekomst van blogging.

Patrick onderhoudt een blog over ondernemerschap en de financiering van start-ups. Hij heeft veel succes. Ongeveer 15000 bezoekers per maand komen naar zijn blog, wat een tikkeltje meer is dan het aantal lezers van IntotheMinds. We hebben beiden een heel specifieke positionering, wat onze respectieve blogs interessant maakt voor opzoekingen van het type “long tail”. We zijn alletwee met kwaliteit bezig en zijn vanbinnen overtuigd van de opbrengst van organische SEO. Zelf was ik altijd al overtuigd dat mijn inspanningen op de lange termijn zouden renderen en ik ben niet ontgoocheld. IntotheMinds staat vandaag op organische wijze op de eerste Googlepagina. Door de vele sleutelwoorden waar we ons op richtten, staan we bovenaan, en zonder blog was dat nooit mogelijk geweest. De vraag waarover ik het met Patrick echter had, is of deze strategie van inbound marketing ook de juiste blijft in de komende jaren. Dat is niet zeker.

Zal de inhoud altijd primordiaal zijn voor een geslaagde inbound marketingstrategie?

Hoe dikwijls hoorde u al de uitdrukking: “de inhoud is koning”. Die bijna universele regel, opgelegd door het algoritme van Google, zet m er al jaren toe aan om redelijk lange artikels te schrijven (minimum 300, indien mogelijk meer dan 500 woorden). Blijft die regel voor altijd geldig? Meer en meer inhoud wordt gelezen op mobiele toestellen. Maar die zijn, hoe groot het scherm ook is, niet geschikt om lange teksten te lezen. Patrick en ik zijn ervan overtuigd dat videoblogging de volgende revolutie zal zijn. Een verandering van mentaliteit moet ons daartoe aanzetten. Toch zal slechts een heel klein aantal huidige bloggers die stap kunnen zetten. Er zijn natuurlijk de technische beperkingen, maar ook die van persoonlijkheid. Niet iedereen is zo extrovert dat hij of zij zich op spontane manier voor de camera kan voorstellen en tekst kan omzetten in een videoboodschap. Maar zij die de stap kunnen zetten, zullen worden beloond door de natuurlijkheid ervan. Ik denk daarom niet dat bloggers die blijven schrijven, gestraft zullen worden. Het blijft het meest natuurlijke medium om zich te uiten, ook het gemakkelijkste en goedkoopste. Maar de opmars van video is niet te stoppen. De pioniers van deze nieuwe communicatiemethode zullen beloond worden.

Beste lezer, het is tijd dat u me de moed (en ideeën) geeft om ermee te starten.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *