3 oktober 2022 697 woorden, 3 min. gelezen

Growth hacking: 3 technieken waar ik gek van werd (+ 1 bonus)

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Bent u op zoek naar extra klanten tegen lage kosten? Outbound marketing is het antwoord. Tenminste … dat is de theorie die u wordt verkocht door de zelfbenoemde “growth hacking” specialisten. Behalve dat growth hacking, overgenomen door iedereen en vooral […]

Bent u op zoek naar extra klanten tegen lage kosten? Outbound marketing is het antwoord. Tenminste … dat is de theorie die u wordt verkocht door de zelfbenoemde “growth hacking” specialisten. Behalve dat growth hacking, overgenomen door iedereen en vooral door amateurs, tot echte rampen leidt. Ik kan het niet laten om 3 voorbeelden van slechte technieken growth hacking met u te delen (vooral het 3e is geweldig). De gebruikte technieken zijn zeer uiteenlopend, maar hadden allemaal hetzelfde effect op mij: ze maken me kwaad. U krijgt ook een bonus onderaan dit artikel.


3 te vermijden growth hacking-technieken:


Slechte growth hacking-techniek nr. 1: denigreren

Ik moet toegeven dat deze e-mail me echt kwaad maakte.  Als u jaren hebt besteed aan het creëren van content voor uw site, is het ontvangen van kritiek zeer onaangenaam. Onnodig te zeggen dat ik geen zin had om contact op te nemen met deze spammer.

growth hacking exemple : rude email

Waarom is dit een slechte growth hacking-techniek: omdat de aanpak niet constructief is. Wie wil er nu zaken doen met een leverancier die u belachelijk maakt?

Als u groeimarketing gebruikt om klanten te zoeken, zorg er dan voor dat uw boodschap zo respectvol mogelijk is. Het bekritiseren van de ontvanger van uw ongevraagde bericht zal uw aankomst in de spambox alleen maar versnellen.


Slechte growth hacking-techniek nr. 2: angst

Growth hackers die SEO-diensten verkopen, maken graag gebruik van deze techniek. Bangmakerij is een strategie die ik de laatste jaren steeds meer heb zien floreren. Het principe is eenvoudig: u laat het lijken alsof u een audit hebt uitgevoerd en dat u resultaten hebt om te delen met de persoon die uw bericht ontvangt. Er zijn verschillende gradaties in de boodschap:

  • sommige bieden aan om op een vrij neutrale manier contact met u op te nemen om de resultaten van de audit te verkrijgen

anderen doen u geloven in een kritieke fout om u snel te laten reageren

growth hacking : exemple of email using fear feelings

Waarom is dit een slechte growth hacking-techniek: Angst brengt ons ertoe emotionele beslissingen te nemen, waar we later spijt van krijgen. Het is niet mogelijk om een trouw klantenbestand op te bouwen als de relatie gebaseerd is op angst. Vertrouwen is essentieel.


Slechte growth hacking-techniek nr. 3: indringing

Onlangs (in september 2022) kwam ik voor het eerst in aanraking met deze growth hacking-techniek. Als u wilt doorbreken in growth hacking moet u voortdurend verschillende benaderingen bedenken. Deze is dat duidelijk wel. U eindigt met een afspraak in uw agenda. Het is geen e-mail die u wordt toegestuurd, maar een uitnodiging voor een online vergadering. Dit is zeer indringend en u moet weigeren (d.w.z. antwoorden) om de uitnodiging uit uw agenda te laten verdwijnen.

growth marketing technique : invitation

Waarom is dit een slechte growth hacking-techniek: wie wil er nu ongevraagd een afspraak maken op een tijdstip dat wordt opgelegd door iemand die u niet kent. Ik zie eerlijk gezegd niet in wie daarop in zou gaan. Kunt u zich voorstellen dat u op het afgesproken tijdstip op de videoconferentielink klikt en op tegenover iemand komt te staan die u niet kent en die u niet kent?Bonus: wanneer uw campagne zo slecht is gevoerd dat het in de titel merkbaar is

Tot slot kan ik het niet laten om een juweeltje van een spam met u te delen dat afkomstig is van … een e-mailmarketingbureau.

Een groeimarketingcampagne vereist twee essentiële componenten:

  • een database van contactpersonen
  • een script om het versturen van berichten te automatiseren (via e-mail, via LinkedIn als u risico’s wilt nemen)

De gebruikte databases zijn vaak afkomstig van LinkedIn. Dat is verboden, maar wat maakt het uit? GDPR is voor de anderen ?

Wanneer u echter spam verstuurt, moet u een minimum aan personalisering gebruiken als u een rendement van meer dan nul wilt hebben. Nigel, van proving-concepts.com, heeft die basis blijkbaar niet onder de knie. Hij personaliseert zijn e-mails met behulp van een tekst die volledig uit LinkedIn is gehaald (zie in het geel hieronder).

Dit resulteert in een e-mail met een titel die absoluut bizar klinkt en van ver naar oplichterij ruikt.

Dit gebeurt wanneer u een database gebruikt zonder de gegevens op te schonen (wat men data preparation noemt).

exemple of a growth hacking email using badly cleaned data

 

 Posted in Strategie.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *