Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Eens iets anders: een memorabele ervaring van story-telling met kinderen

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Onlangs maakte ik iets mee wat me heel mijn leven zal bijblijven. Het was een van die “aha-momenten” die mijn vriend Kevin Cottam in zijn boek beschreef. Een ervaring van “story telling” die ook beschreven staat in dit uitstekende artikel van de Harvard Business Review.

Tijdens de vakantie ging mijn zoon naar de “opvang” zoals men in België zegt. Hij volgde activiteiten tijdens het schoolverlof. In grote lijnen betekent dit dat een groep animatoren uw kleine bezighoudt tijdens de kantooruren.
Rond 17 uur (de opvang stopt om 18 uur) ging ik mijn zoon halen en werd ik ineens omsingeld door een troep kleintjes. Ik ging even zitten om mijn zoon gereed te maken, en toen ik opkeek zag ik al die oogjes die naar me staarden. Op dat moment begon de magie te werken.

Ik nam een pen en een blad papier en zei hen dat ik iets zou tekenen en zij moesten raden wat het was. Ik merkte ineens dat ze allemaal zo geweldig enthousiast werden, zoiets had ik nog nooit gevoeld. Ik zag ze nadenken en was enorm verrast door de kwaliteit van hun interactie met mij en onder elkaar.
Toen ik het kasteel had getekend (mijn tekentalent laat me niet toe iets beter te tekenen) begon ik hen een verhaal over het kasteel te vertellen. Ik vroeg hen zich in te beelden wat er binnen in het kasteel zou gebeuren. Ook dat was een magisch moment. Op hun gezichtjes kon je het plezier aflezen om zich dingen in te beelden, te interageren en te horen of hun gedachten juist waren. Alvorens dit artikel te besluiten, nodig ik u uit deze video van de Kevin à TEDxGhent te bekijken.

Wat heb ik uit deze ervaring geleerd?

Wel, ten eerste heb ik geleerd te wat het is om een “publiek te engageren”. In een wereld waarin mensen voortdurend bezig zijn, jongleren met hun technologische speeltjes, de hele dag en vooral tijdens vergaderingen aan “multitasking” doen ‘(vergeef me het neologisme), is het moeilijk, zelfs onmogelijk, om ook maar gedurende enkele seconden de aandacht van iemand erbij te houden.
Het was de eerste keer in mijn leven dat ik de volledige begeestering van een groep mensen voelde, hoe klein ze ook waren.
Het tweede wat me bijblijft is de kracht van het verhaal, van « story-telling » in het Engels. Dat is niet nieuw. U weet allemaal dat story-telling geweldig is, blablabla. Maar er is een heel verschil tussen de theorie en het echt mee te maken.
Het derde wat ik leerde is het plezier om te interageren met een groep kinderen. Ik wist niet dat die ervaring zo aangenaam en memorabel zou zijn. De verrassing was dermate hoog dat ik u er hier over wilde vertellen.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *