Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een terugkijk op een jaar bloggen

  In 2012 (op 31 december om precies te zijn) had ik mijn conclusies van het voorbije jaar getrokken en nam enkele beslissingen over de de toekomst van deze blog.   Mijn engagement baseerde zich op 3 pijlers:

  • Meer structuur in onze artikels
  • Beter geïntegreerde foto’s
  • Afwisseling tussen korte en langere artikels

  Ben ik mijn beloftes nagekomen? Wat de structuur van de artikels betreft, hoop ik dat mijn inspanningen zichtbaar waren. Ik volgde het advies van de uitstekende Frédéric Wauters en het Universem-team. Mijn inspanningen gingen in de afgelopen maanden vooral naar het zoeken van een aantrekkelijke titel en een eerste zin die blijft hangen.  U hebt wellicht ook gemerkt dat we in 2012 meer gebruik maakten van ondertitels om zo de leesbaarheid van onze artikels te verhogen (wat vooral nodig is als ze langer zijn). Foto’s zijn voortaan gebundeld aan het eind van het artikel en we hebben ook een bug gecorrigeerd die foto’s weerhield van in een pop-up te verschijnen. Wat tenslotte de afwisseling tussen korte en lange artikels betreft, heb ik die regel tijdens de eerste jaarhelft van 2013 goed gevolgd, maar in de tweede helft had ik heel wat te vertellen (waarvan sommige dingen die me nauw aan het hart lagen) en de balans ging steeds meer naar langere en meer diepgravende artikels.  

Hoe zit het met het aantal bezoekers aan de blog?

Ik had vorig jaarook doelstellingen gesteld wat het bezoek aan de blog betreft. Het goede nieuws is dat sommige prestatie-indicatoren fel verbeterd zijn, dankzij het uitstekende werk van het Universem-team. Het aantal bezoekers aan de Franstalige versie is meer dan verdubbeld en we hebben nu meer dan 5000 unieke bezoekers per maand, enkel voor de Franstalige blog. Dat blijft zeker bescheiden, maar gezien de specialisatie van de artikels denk ik blij te mogen zijn met deze eerste stap.  Het percentage bezoekers van de Engelstalige versie daarentegen is gedaald (omdat het aantal bezoekers aan de Franstalige versie sterk is verhoogd). Over het algemeen is het aantal bezoekers de eerste acht maanden ongeveer verdubbeld, als gevolg van meer discipline en wellicht ook van meer aanwezigheid op sociale media.

 

Wat zijn de doelstellingen voor 2014?

  De volgende “revolutie” in 2014 zal een nieuwe lay-out van onze blog zijn, die we voorbereiden met de ontwikkelaars van Côté Clair.  We gaan ook het gebruik van categorieën veralgemenen zodat u vlug artikels die u interesseren kunt terugvinden. Het gebruik van sleutelwoorden wordt ook veralgemeend. De website gaat ook naar een nieuwe provider (OVH om ze niet met naam te noemen) om de mogelijkheden te verhogen en we doen ook een inspanning om de inhoud naar verschillende sociale media te delen. We bieden u met name een Pinterest-pagina aan waar we onze vondsten en ‘coups de coeur’ inzake marketing, innovatie, packaging, enz.. kunnen visualiseren. We denken ook na over de lancering van een Nederlandse versie van de blog om ons meer te richten naar onze doelgroep in het noorden van België en Nederland.  

Besluit

Ik steek enorm veel energie in de ontwikkeling van deze blog en een regelmatige stijging van het aantal bezoekers is een geweldige beloning. BEDANKT om me te lezen en mijn passie voor marketing, innovatie, strategie en ondernemerschap te delen. Ik hoop dat ik het aantal lezers in 2014 nog kan verhogen. Er is nog een hele weg af te leggen om de bekendheid van het merk IntoTheMinds te verhogen. Bedankt aan u allen voor uw steun in deze onderneming.

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *