1 april 2015 229 woorden, 1 min. gelezen

Dit uitstalraam trekt voorbijgangers aan…zonder digitaal te zijn

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De winkel Converse in Berlijn had wel een heel creatief idee. Zij zorgde ervoor dat voorbijgangers en mogelijke klanten onvermijdelijk tot de winkel worden aangetrokken. Laten we eens kijken naar wat zij deden. Het probleem met de meeste uitstalramen is […]

De winkel Converse in Berlijn had wel een heel creatief idee. Zij zorgde ervoor dat voorbijgangers en mogelijke klanten onvermijdelijk tot de winkel worden aangetrokken. Laten we eens kijken naar wat zij deden.

Het probleem met de meeste uitstalramen is dat ze erg statisch zijn. Dat is vooral zo bij kledingzaken, waar mannequins veroordeeld zijn zijn tot immobilisme. Er zit geen leven in het uitstalraam. Digitale technologie heeft dat lichtjes kunnen veranderen en de aantrekkingskracht voor de klant is nu verbeterd. Wij spraken al over enkele interessante initiatieven, met name dat van Adidas in Duitsland, maar ook dat van Vuitton. Het probleem is dat digitale technologie een kostprijs heeft, die niet elke kleinhandelaar zich kan veroorloven. Dat is waarom we het initiatief van Converse zo geweldig vonden: het is eenvoudig, creatief en nooit voorheen gezien (ook al moeten we vermelden dat wij een heel gelijkaardig idee hadden bij een sessie van design thinking voor een project van langspeelplaatwinkels).

Converse ontwierp een mechanisch toestel waarmee langzaam foto’s getoond kunnen worden van gelimiteerde uitgaven van hun modellen. De beweging van dit toestel zelf is al verbluffend en maakt dat voorbijgangers halthouden.
We vonden het een prachtig idee en zijn er zowat van overtuigd dat het in veel andere contexten kan worden toegepast. Beste handelaars, laat uw uitstalraam bewegen, blaas er leven in en zorg dat de voorbijgangers uw winkel zien!Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *