19 februari 2018 486 woorden, 2 min. gelezen

Deze robots imiteren menselijk handschrift om de klanttevredenheid te verhogen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Wat is de beste manier om de tevredenheid van een klant te garanderen dan om hem of haar een persoonlijk, handgeschreven briefje te sturen, een teken van uw aandacht voor hem of haar? Dit plezier kan verdwijnen wanneer u het […]

Wat is de beste manier om de tevredenheid van een klant te garanderen dan om hem of haar een persoonlijk, handgeschreven briefje te sturen, een teken van uw aandacht voor hem of haar? Dit plezier kan verdwijnen wanneer u het geheim achter duizenden van deze handgeschreven notities ontdekt.

 Waarom stellen handgeschreven berichten klanten zo tevreden?

Elke klant wil anders zijn en erkend worden voor wat hij is: een uniek individu. Wie zou gewoon als iedereen behandeld willen worden, als een doorsnee klant?

Dus als een bedrijf waarvan u klant bent u een handgeschreven en gepersonaliseerde brief stuurt, voelt u zich per definitie anders. Het schrijven van een brief is een handleiding, tijdrovend, kostbaar en waardevol proces. Net als u. De loyaliteit van een klant is voor een bedrijf het meest waardevolle bezit.

Wanneer een klant een handgeschreven persoonlijke brief ontvangt, voelt hij of zij zich speciaal omdat het naar hem of haar is dat het bedrijf ervoor gekozen heeft zich op een niet-alledaagse manier te richten. Het is in zijn relatie met hem of haar dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om te investeren.

Zich bijzonder voelen, beter dan andere klanten, is de drijvende kracht achter het creëren van klanttevredenheid.

Hoe kunnen duizenden handgeschreven brieven worden geproduceerd?

Op NRF 2018, de grootste detailhandelbeurs in de Verenigde Staten, presenteerde een klein bedrijf genaamd Bond Inc. een technologie die menselijke handschriften nabootst om duizenden handgeschreven biljetten te produceren. Door hun recente overname en verhuizing naar een nieuwe productiefabriek (website in het Engels) kunnen ze aan de groeiende vraag voldoen. Het bedrijf zal voor alles zorgen als u zich moet verontschuldigen bij ontevreden klanten, eindejaarswensen sturen, een klant welkom heten en trouwe klanten bedanken. Deze handgeschreven brieven zijn een geducht wapen om het klantenloyaliteitsproces te vergemakkelijken.

Welke technologie wordt toegepast?

De video hieronder laat zien hoe Bond Inc. algoritmen en robotisering gebruikt om deze handgeschreven notities in industriële hoeveelheden te produceren.

Een voorbeeld van het handschrift wordt eerst gedigitaliseerd en vervolgens omgezet in een “lettertype” dat nadien kan worden gebruikt om handgeschreven notities te maken met behulp van een robotarm voorzien van een pen. Het ongelooflijk overtuigender dan een indruk met blauwe inkt die niemand meer voor de gek houdt.

Hebben handgeschreven brieven nog steeds impact op de klanttevredenheid?

Zolang deze technologie kleinschalig blijft, zullen handgeschreven brieven een positief effect blijven hebben op de klanttevredenheid. Als klanten echter kennis nemen van deze technologie, kunnen ze wantrouwiger zijn en zich bedrogen voelen als ze een dergelijke brief ontvangen.

De productieprijs maakt het echter onwaarschijnlijk dat deze praktijk zich massaal zal ontwikkelen. Naar mijn mening blijft het voorbehouden aan bedrijven die nu al de grootste aandacht besteden aan de klanttevredenheid en die hebben vastgesteld welke voordelen het versturen van handgeschreven brieven kan opleveren.

Om al deze redenen is het redelijk om te stellen dat klanten in de nabije toekomst niet geconfronteerd zullen worden met massaal handgeschreven notities.

 Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *