23 oktober 2014 348 woorden, 2 min. gelezen

Deze promotie zal in uw geheugen gegrift blijven

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In een vorige blog hadden we het over de resultaten van een onderzoek over het promoten van « Made in Italy » in de detailhandel  (« retail » in het Engels). Uit dat onderzoek, dat werd uitgevoerd met de marktonderzoekstechnieken […]

In een vorige blog hadden we het over de resultaten van een onderzoek over het promoten van « Made in Italy » in de detailhandel  (« retail » in het Engels). Uit dat onderzoek, dat werd uitgevoerd met de marktonderzoekstechnieken van mystery shopping, bleek dat Italiaanse merken geen echte strategie volgen om hun positie in de winkels te versterken.

Onlangs toen ik mijn bureau opruimde en enkele oude kranten en tijdschriften wilde weggooien, viel mijn oog op dit oude nummer van het tijdschrift «Monsieur». Het was volledig gewijd aan » Made in Italy » en middenin zat er een verrassing: een naald met katoendraad in groen, wit en rood.

Alhoewel het tijdschrift bijna acht jaar oud was, wilde ik het graag houden (tot vorige week dus) vanwege de originaliteit van het idee. Ik heb het tijdschrift weggegooid, maar de naald gehouden…

Zoals u ziet spreekt een beetje originaliteit en een verrassingselement de consument aan. Een goede les om te onthouden aan het eind van deze week.

Tips voor uw marketingstrategie

Uit mijn ervaring als ondernemer heb ik geleerd dat het voor de ontwikkeling van een KMO cruciaal is om altijd “top of mind” te blijven, wat zoveel betekent als aanwezig te zijn in de geest van de consument en de prospects. Dat is een van de vele redenen waarom ik deze blog schrijf. Ik wil niet dat mijn klanten IntoTheMinds en de diensten die wij aanbieden, vergeten. Ik wil hen tonen dat wij zeer actief zijn, in veel gebieden, dat wij ons inspannen om na te denken over tal van onderwerpen en lessen willen trekken uit projecten in verschillende sectoren.

Het voorbeeld van de naald en de drie gekleurde draadjes dienst als voorbeeld van wat ik bedoel. Zij is een uitstekend middel om een herinnering te plaatsen in de geest van de consument. De consument herinnert zich het voorwerp omdat het bizar is voor een tijdschrift en omdat het aansluit bij het onderwerp van het tijdschrift. En wat zult u volgende week doen om uw klanten te verrassen en hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen?Posted in Strategie.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *