28 mei 2021 743 woorden, 3 min. gelezen

De belangrijkste factor voor de viraliteit van uw LinkedIn-berichten

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Na het effect van emoji’s en het aantal woorden op de viraliteit van LinkedIn-berichten te hebben bekeken, is het tijd om de allerbelangrijkste factor te onthullen die alle anderen verplettert. Deze factor is goed voor 1/3 van het succes van […]

Na het effect van emoji’s en het aantal woorden op de viraliteit van LinkedIn-berichten te hebben bekeken, is het tijd om de allerbelangrijkste factor te onthullen die alle anderen verplettert. Deze factor is goed voor 1/3 van het succes van uw LinkedIn-berichten. Neem dus de tijd om de resultaten te lezen van de studie die ik zopas heb uitgevoerd over 4,6 miljoen LinkedIn-berichten in 193 landen.

De hier voorgestelde niet-gepubliceerde resultaten zijn verkregen met gebruikmaking van gegevens die door Linkalyze beschikbaar zijn gesteld. Ze werden voorbereid en geanalyseerd met behulp van Anatella- en Modeler-software van TIMi.

Resultaten in het kort

  • het aantal connecties van een LinkedIn-gebruiker verklaart 34% van de viraliteit van zijn of haar berichten
  • een gebruiker met 24000 connecties heeft 3x meer kans om 100 reacties op een bericht te bereiken dan een gebruiker met 4000 connecties
  • 51,12% van de berichten wordt gemaakt door mensen met minder dan 1442 connecties
  • de kans op het bereiken van de grens van 100 reacties op een LinkedIn-berichten stijgt 1% met elke extra 500 connecties

Herinnering aan de analyse van de viraliteit van LinkedIn-berichten

Een korte opfrissing van de eerder gepubliceerde resultaten is op zijn plaats.

Ik heb hier voor het eerst aangetoond dat er belangrijke verschillen zijn in termen van engagement op LinkedIn, afhankelijk van de taal en het land. Het lijkt statistisch gezien moeilijker om reactie of likes te krijgen op een bericht in het Frans dan in het Zweeds of Portugees.

Statistische modellering toont vervolgens aan dat 2 factoren een rol spelen in de viraliteit van een LinkedIn)bericht:

  • aantal woorden: hoe meer woorden, hoe groter de kans dat de drempel van 100 reacties wordt bereikt (likes + comments)
  • aantal emoji’s: emoji’s hebben een ander effect dan het aantal woorden en 16-18 emoji’s lijken een optimum te zijn om de drempel van 100 reacties op LinkedIn te halen.

Deze 2 factoren hebben niet hetzelfde gewicht. Het aantal woorden “weegt” 19,1% bij het bereiken van de drempel van 100 reacties, emoji’s 2,4%. Maar er is een derde factor die 34% weegt

De effecten van netwerkgrootte op de viraliteit van LinkedIn-berichten

De variabele die alle andere overheerst om de viraliteit van een bericht op LinkedIn te verklaren is het aantal connecties. Het is duidelijk dat hoe meer connecties u hebt op LinkedIn, hoe groter de kans is dat u de drempel van 100 reacties haalt.

effet de la taille du réseau sur la visibilité des posts Linkedin

Met een netwerk van 4000 verbindingen is de kans ongeveer 6%. Met een netwerk van 24000 mensen, is het 18%. Met andere woorden, als u van 4000 naar 24000 connecties gaat, kunt u de kans om 100 reacties op LinkedIn te krijgen met 3 vermenigvuldigen.

51,14% van de inhoud op LinkedIn wordt echter geplaatst door gebruikers met minder dan 1442 connecties. Dit geeft u een idee van de kansen om hun publicaties viraal te zien gaan.

Zoals u in de grafiek kunt zien, is de relatie lineair vanaf 4000 connecties. Voor elke fractie van 500 extra connecties neemt de kans dat uw LinkedIn-bericht 100 reacties bereikt met 1% toe.

Methode

Om de resultaten van deze analyse volledig te begrijpen is het van essentieel belang de methodologie te begrijpen.
In de eerste plaats zijn de resultaten gebaseerd op een essentieel element. Ik heb de waarschijnlijkheid gemodelleerd dat een LinkedIn-bericht 100 likes bereikt. Waarom 100 likes? Ten eerste omdat me dat in 15 jaar maar één keer gelukt is, en ten tweede (meer feitelijk) omdat +/-3% van de LinkedIn-berichten deze drempel haalt.

data preparation Linkedin dataset Anatella

Ik ga niet uitweiden over de voorbereiding van de gegevens. U moet echter weten dat dit is gedaan met Anatella (zie onderstaand schema), een instrument dat ik eerder vernoemd heb vanwege zijn positieve kanten, vooral het vermogen om grote hoeveelheden gegevens snel te verwerken.

screenshot anatella : effect of network size on linkedin virality

Het bereiken van 100 reacties is dan ook een tour de force. Met de Modeler-tool van TIMi definieerde ik een binaire variabele (drempelwaarde bereiken / drempelwaarde niet bereiken) en analyseerde ik de variabelen die een rol speelden in het eindresultaat.

De schermafbeelding hierboven toont u de resultaten zoals ze worden gepresenteerd in het rapport dat wordt gegenereerd door Modeler van TIM. U kunt duidelijk zien dat slechts 3 variabelen “discriminerend” zijn (d.w.z. dat zij een statistisch significant effect hebben). De variabele “profielabonnees” (het aantal connecties) verklaart 34% van de waargenomen effecten. Het effect ervan is dus groter dan het aantal woorden en het aantal emoji’s samen.


Conclusie

Als u uw zichtbaarheid op LinkedIn en uw kansen om viraal te gaan wilt vergroten, zijn er geen 50 oplossingen: u moet de grootte van uw netwerk vergroten. Met andere woorden, u moet tijd investeren in het toevoegen van nieuwe connecties in uw netwerk. Dit is niet gemakkelijk omdat het aantal uitnodigingen nu beperkt is tot 100 per week.Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *