26 mei 2021 771 woorden, 4 min. gelezen

LinkedIn: betrokkenheidsstatistieken per land en taal

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe varieert de betrokkenheid op LinkedIn per taal en land? Wereldwijd krijgt 71,06% van de LinkedIn-berichten geen reacties, en 24,39% geen likes. De analyse van 4,599 miljoen berichten op LinkedIn geeft ons een objectieve kijk op de belangrijke verschillen die […]

Hoe varieert de betrokkenheid op LinkedIn per taal en land? Wereldwijd krijgt 71,06% van de LinkedIn-berichten geen reacties, en 24,39% geen likes. De analyse van 4,599 miljoen berichten op LinkedIn geeft ons een objectieve kijk op de belangrijke verschillen die er bestaan.
De gegevens komen uit een dataset van Linkalyze. De voorbereiding van de gegevens gebeurde met Anatella (Timi) en de visualisatie met Tableau.

Indien u in deze resultaten geïnteresseerd bent, aarzel dan niet u te abonneren op mijn nieuwsbrief waarop ik andere, nog niet gepubliceerde statistieken publiceer. Om u te abonneren, hoeft u alleen maar uw e-mailadres hieronder in te vullen. Vergeet niet de link te valideren die u per e-mail wordt toegestuurd, anders kan ik u mijn laatste resultaten niet toesturen.

Enkele statistieken over opmerkingen en Likes op Linkedin

  • 71,06% van de berichten op LinkedIn krijgt geen reacties
  • 24,39% van de berichten op LinkedIn ontvangt geen likes
  • 47,23% van de berichten in het Fins krijgt geen reacties, tegenover 75,82% in het Arabisch
  • In het Engels krijgt 24,58% van de berichten op LinkedIn geen like en 17,57% krijgt er 20 of meer.
  • Slechts 14,86% van de Franse berichten krijgt 20 of meer likes op LinkedIn
  • De taal met de minste likes/comments is het Frans: gemiddeld 2,1 reacties en 17,8 likes
  • Er zijn 4x meer berichten in het Arabisch die geen likes krijgen dan berichten in het Fins.
  • In de Verenigde Staten krijgt een bericht op LinkedIn gemiddeld 29 likes en 4,1 reacties

Wat is het gemiddelde aantal “likes” en “comments” per Linkedin post?

Het gemiddelde aantal likes en commentaren varieert sterk naargelang de taal. In onze dataset vonden we LinkedIn-berichten in 15 talen. Onderstaande afbeelding toont de resultaten. Tsjechisch was de minst vertegenwoordigde taal met 6256 berichten en Engels de meest vertegenwoordigde taal met 2.556.617 berichten.

We zien dat Frans de taal is waarvoor berichten op LinkedIn gemiddeld het minste aantal likes krijgen: 2,1 comments en 17,8 likes. Het Indonesisch staat aan het andere eind van het spectrum met 8,7 reacties en 48,5 likes.

moyenne des commentaires et likes sur Linkedin par langue

Indeling per taal van het aantal reacties op LinkedIn

De analyse van de verdeling van de reacties per taal geeft een ander zicht. Wat de taal ook is, de meeste berichten op LinkedIn krijgen geen reacties. Maar deze realiteit verschilt al naargelang de taal, zoals u ziet in de onderstaande grafiek (in het rood het aandeel van de Linkedin-berichten die geen reacties ontvangen; in het groen het aandeel dat meer dan 20 reacties ontvangt).
Er zijn verschillen van 30 punten tussen Fins, Tsjechisch en Zweeds aan de ene kant, en Frans, Engels of Spaans aan de andere kant.

distribution du nombre de commentaires sur linkedin en fonction de la langue

Indeling per taal van het aantal likes op LinkedIn

De verschillen naar taal zijn ook waarneembaar bij de likes. Het verschil is bijzonder groot tussen het Arabisch en het Fins.
In het Engels, Frans en Spaans krijgt bijna 1/4 van de berichten geen “likes”, een verhouding die alleen wordt overtroffen door berichten in het Arabisch (33,16%).

distribution du nombre de likes sur Linkedin par langue

In welke landen krijgen we de meeste likes op LinkedIn?

Niet alle landen zijn gelijk wat betreft de likes op LinkedIn. Dat merkt ik toen ik de resultaten voor de 193 landen in de dataset analyseerde.
Om de extreme gegevens in enkele microgebieden te abstraheren, heb ik ervoor gekozen de gegevens weer te geven als kwartielen. Met andere woorden, de gegevens werden genormaliseerd en vervolgens op basis van hun waarde aan een segment toegewezen.
Deze visualisatie per kwartiel is zeer nuttig wanneer sommige extreme waarden (uitschieters) de verschillen “uitwissen” die er kunnen zijn. Voor een volledige bespreking van dit onderwerp verwijs ik u naar dit artikel.

De onderstaande kaart maakt het gemakkelijk om te zien tot welk kwartiel elk land behoort en zich zo bewust te worden van de verschillen tussen de grondgebieden in termen van likes.

Geografische spreiding van het gemiddeld aantal likes op LinkedIn

nombre moyen de likes sur Linkedin par pays

In welk land krijgen LinkedIn-berichten de meeste reacties?

Dezelfde analyse werd herhaald met het gemiddelde aantal reacties op LinkedIn, en zoals u kunt zien, zijn er verschillen tussen de twee kaarten. Met gemiddeld 3,3 reacties op elk LinkedIn-bericht staat Rusland zich bijvoorbeeld in het bovenste kwartiel, terwijl het voor de likes in het tweede kwartiel staat (gemiddeld 10 likes per bericht).

 


 


 

Geografische spreiding van het gemiddeld aantal reacties op LinkedIn

nombre moyen de commentaires par post linkedin par pays


Statistieken over reacties en likes per land

Tenslotte stel ik u voor om op een “scatterplot” de positie van elk land met betrekking tot het gemiddelde aantal “likes” en “comments” te visualiseren.
Ik heb enkele extreme waarden (Maagdeneilanden, Tonga, Belize) moeten elimineren om de grafiek bruikbaar te houden.
U krijgt voor elk land ter wereld toegang krijgen tot de statistieken van de Linkedin-berichten die daar gepubliceerd werden. De landen worden aangeduid met hun ISO-code. Klik op het beeld om het te vergroten.

scatter plot likes commentaires linkedin par pays

 

 

 

 

 

 Posted in Data en IT.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *