29 november 2017 246 woorden, 1 min. gelezen

« Better stream or watch TV »: conferentie over de toekomst van de televisie-uitzendingen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Ik had het genoegen om door de Universiteit van Mainz (Duitsland) te worden uitgenodigd om een lezing te geven over het gebruik van aanbevelingssystemen in de omroepsector. De tweedaagse conferentie begon op 16 oktober in de kanselarij van Rijnland-Palts in […]

Ik had het genoegen om door de Universiteit van Mainz (Duitsland) te worden uitgenodigd om een lezing te geven over het gebruik van aanbevelingssystemen in de omroepsector.

De tweedaagse conferentie begon op 16 oktober in de kanselarij van Rijnland-Palts in Mainz en werd op 17 oktober voortgezet in het hoofdkantoor van ZDF, de op één na grootste publieke televisiezender van Duitsland.

De conferentie had als titel “« Better stream or watch TV” (Duits) en bestond uit 4 sessies:

  1. Hoe evolueert de markt?
  2. Hoe evolueert het gebruik?
  3. Hoe veranderen de aanbiedingen?
  4. Wat is de rol van publieke omroepen in het huidige medialandschap?

Mijn presentatie was aan de beurt na die van Prof. Natali Helberger (Universiteit van Amsterdam) en Robert Amlung (verantwoordelijke voor digitale activiteiten bij ZDF).

Ik benadrukte in mijn presentatie het belang van Big Data en aanbevelingssystemen (Frans) om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van gebruikers, en natuurlijk ging ik in op de kwestie van filterbubbels. Na te hebben gesproken (en het publiek te hebben uitgedaagd)  over het bestaan ervan zelf, stelde ik het concept van “respectvolle aanbevelingsalgoritmen” voor en legde ik uit hoe het mogelijk was om positieve waarden (in het bijzonder die van openbare diensten) in een algoritme te integreren door verschillende vormen van aanbevelingen te combineren: sommige zeer gepersonaliseerd, andere veel minder sterk.

Als u mijn presentatie wilt zien, nodig ik u uit om onderstaande Prezi te doorlopen of de video te bekijken (let op, alles is in het Duits).Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *