1 oktober 2014 667 woorden, 3 min. gelezen

BestPopUpStores.com: wekelijks rapport # 3

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
We zijn hiermee al aan ons derde rapport over de voortgang van ons nieuwe initiatief: BestPopUpStores.com. Dit onbaatzuchtig project, dus zonder winstbejag, biedt surfers een exhaustief overzicht van de beste pop-up stores en andere tijdelijke winkels. Hier en hier leest u onze vorige twee artikels […]

We zijn hiermee al aan ons derde rapport over de voortgang van ons nieuwe initiatief: BestPopUpStores.com. Dit onbaatzuchtig project, dus zonder winstbejag, biedt surfers een exhaustief overzicht van de beste pop-up stores en andere tijdelijke winkels. Hier en hier leest u onze vorige twee artikels over dit onderwerp.

De interactieve kaart van Google Map is in gang gezet, maar is het wel het ideale instrument?

De voorbije week hebben Liliana en ik de nodige tijd besteed aan het bijwerken van de interactieve kaart (die u overigens hieronder vindt). We kwamen tot de vaststelling dat het opstarten het meeste tijd in beslag neemt (tot wel 6 uur).

Ik moet toegeven dat Google Map for Business wellicht niet het meest gedroomde instrument is om een ingewikkelde kaart regelmatig bij te werken. Het is een uitstekend instrument om een kaart te maken, maar wanneer u ze wilt bijwerken, wordt het een calvarietocht. Alles hangt eigenlijk samen met één centraal probleem: de «placeholders» (die kleine markeringen waarmee iets op de kaart kan worden gelokaliseerd) kunnen niet tussen de lagen (layers) van de kaart verplaatst worden.

Om de situatie in het kort uit te leggen, wij hebben een laag gemaakt met daarop de pop-up winkels die open zijn, en een andere laag met de gesloten winkels. Het idee was de «placeholders» van de ene naar de andere laag te verplaatsen, zodra de overeenkomende pop-up stores gesloten zijn. Maar dat bleek technisch onmogelijk. Bijgevolg moesten we de placeholders eerst op één laag verwijderen om ze nadien opnieuw aan te maken op de andere laag. Een uiterst inefficiënte oefening. Wat we erop hebben gevonden is het volgende: we hebben een Excelbestand gemaakt met twee werkbladen (<open pop-up stores> en <gesloten pop-up stores>) met dezelfde structuur als de informatie op de placeholders. We hebben in Excel dan een kleine regel toegevoegd waardoor we elke dag de gesloten pop-up winkels kunnen zien. Dan is het enkel nog knippen en plakken  van het ene naar het andere werkblad in Excel en vervolgens hetzelfde in de lagen van Google Map. Helaas is de simpele actie van knippen en plakken eveneens problematisch in Google Map. Er kunnen inderdaad niet meerdere cellen tegelijk worden gekopieerd en dus moesten we de inhoud van elke cel afzonderlijk kopiëren. Maar genoeg technische uitleg, nu tijd voor meer concrete dingen.

De eerste artikelen zijn online gezet

Door bovenstaand systeem toe te passen hebben we nu een beetje tijd om artikels te schrijven over de meest opvallende pop-up stores. We hebben er zo’n 50 waarover we  een honderdtal woorden moeten schrijven. De eerste die we hebben gepubliceerd zijn SarenzaKenzo (de moeite om te bezoeken), Wrung @ Citadium. Citadium is overigens een buitengewone plek als u van «casual» kleren en straatcultuur houdt (zoals Wrung, dat een merk is dat initieel werd gelanceerd door personen die graffiti maken).

 

Enkele bugs in de Franse versie

Terwijl de Engelse versie goed werkt, heeft de Franse nog wat aanpassingen nodig. Sommige vertalingen moeten herbekeken worden en we vonden enkele bugs op de startpagina. Ik denk dat we de volgende weken ook nog wat werk zullen steken in de startpagina om ze sneller te laten opstarten (van de testspeeds worden we echt niet vrolijk). Momenteel laadt de website te langzaam op en de plugin  WP Super Cache werkt niet goed (ik vermoed dat dit de oorzaak is van het defect vorige week, een incident dat voorheen ook al eens gebeurde op de website van IntoTheMinds en dat toen voor een onderbreking van enkele uren zorgde.

 

De volgende stap

De volgende dagen gaan we werken aan het schrijven van zoveel mogelijk artikels. Er zijn enkele pop-ups die een bezoek meer dan waard zijn en die we u zeker willen laten ontdekken: zoals de pop-up van Porsche in New York bijvoorbeeld of de reproductie van een decor van de serie Friends, die momenteel grote sier maken. Tot het volgende voortgangsrapport.Posted in Diverse, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *