4 maart 2022 1197 woorden, 5 min. gelezen Laatste update : 8 november 2023

900.care: de oplossing die persoonlijke hygiëne verandert

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
900.care est une startup parisienne fondée par Aymeric Grange et Thomas Arnaudo dont l’ambition est de faire de la recharge la nouvelle norme dans le marché des produits d’hygiène. 900.care is een Parijse startup, opgericht door Aymeric Grange en Thomas […]

900.care est une startup parisienne fondée par Aymeric Grange et Thomas Arnaudo dont l’ambition est de faire de la recharge la nouvelle norme dans le marché des produits d’hygiène.

900.care is een Parijse startup, opgericht door Aymeric Grange en Thomas Arnaudo, met als missie van navullingen de nieuwe norm te maken op de markt van verzorgingsproducten.

Lange tijd was hygiëne gebaseerd op het systeem van plastic voor eenmalig gebruik. Tegenwoordig is het mogelijk om een nul-afvalgedrag aan te nemen. Dit is wat 900.care voorstelt met zijn navulbare productoplossing. Het principe is gebaseerd op het verzenden van actieve ingrediënten die met water moeten worden vermengd om het product te recreëren. Deze oplossing maakt grote besparingen mogelijk op het gebied van vervoer, aangezien het water wordt opgenomen op de plaats van gebruik en alleen het actieve product wordt vervoerd.

Momenteel biedt de start-up douchegel, handzeep, tandpasta en deodorant aan.

Het ondernemersverhaal van 900.care, vanaf het ontstaan tot de toekomst en soms met valkuilen die de oprichters op briljante wijze wisten te omzeilen, brengt u heel wat interessante en nuttige informatie, evenals een leuke anekdote.

Te onthouden

 

  • Wat verzorgingsproducten betreft, gooit een gezin in een jaar 5 kg plastic afval weg.
  • Flessen en flacons met verzorgingsproducten bevatten ongeveer 90% water en slechts 10% actieve bestanddelen.

Inhoud


3 essentiële marketingideeën om te onthouden

 

  • Het gebruik van een crowdfundingplatform is een uitstekende manier om uw productie voor te financieren en de belangstelling van de klant te peilen (het is dus een beetje als marktonderzoek)
  • Een tweede marketingidee is om consumenten uw product te laten testen door hun mening te vragen (via een vragenlijst). Zo kunt u uw prototype verbeteren (zie stap 2 van onze marktonderzoeksmethode) en tegelijkertijd een gemeenschapsgevoel creëren.
  • Een ander relevant marketingidee is transparante communicatie. Hierdoor worden klanten opgenomen in een kortere relatie met vertrouwen. Het kan ook een manier zijn om wat een groot probleem zou kunnen zijn, om te zetten in klanttevredenheid.

icône expérience entrepreneuriale et chiffres-clés

Hoofdstuk 1: 900.care in 1 kerncijfer

 400 000.

Dit is de hoeveelheid plastic afval die 900.care sinds de lancering op 15 december 2020 heeft vermeden.


genèse de l'idée entrepreneuriale

Hoofdstuk 2: ontstaan van het bedrijfsidee

Het idee voor 900.care ontstond onder water. Dankzij zijn vader, een duikinstructeur, kreeg Aymeric Grange de kans om de zeebodem te verkennen. In de loop der jaren merkte hij dat plastic afval steeds meer voor vervuiling zorgde. Hij kwam tot de volgende vaststelling:


Het is goed om te recycleren, maar je kunt het probleem niet bij de wortel oplossen. Om de stroom aan plastic in te dammen, moeten we misschien gewoon afstappen van het model van plastic voor eenmalig gebruik.


Dit idee werd geconsolideerd door zijn beroepservaring in grote ondernemingen waar hij een traag tempo van structurele verandering constateerde.


Als de hele toeleveringsketen gebaseerd is op plastic voor eenmalig gebruik, is het erg moeilijk om daar uit te stappen. Het is niet mogelijk om dingen intern te veranderen, het is beter om van nul te beginnen en een model te creëren dat vanaf het begin deugdzaam is.



validation de l'idée entrepreneuriale

Hoofdstuk 3: validatie van het bedrijfsidee

De toestemming van een laboratorium om aan een eerste versie van kauwtandpasta te werken, was het begin van de validering van het ondernemersidee.

Tegelijkertijd maakte de startup gebruik van Facebookadvertenties om mensen hun product gratis te laten testen en een vragenlijst te laten beantwoorden om de eerste feedback te krijgen. Het aantal testers, maar liefst 10.000, overtrof ruimschoots de verwachtingen!

Vervolgens waren er verschillende formuleringen en feedback van testers nodig om tot het eindproduct te komen.


démarrage de la startup

Hoofdstuk 4: start

De start werd gekenmerkt door een reeks uitdagingen.

De eerste uitdaging was de financiering van de productie. Wat doet u wanneer een laboratorium pas in grootschalige productie wil investeren als er een grote bestelling is en uw bedrijf zich niet kan verbinden?

900.care loste dit probleem op met de lancering van een crowdfundingcampagne op Ulule (Franse site).Het feit dat de mensen vandaag voor de producten betalen en ermee instemmen deze later te ontvangen, betekent dat geld stroomopwaarts kan worden ontvangen en een gemeenschap kan worden beheerd (de behoefte aan werkkapitaal is dus positief).

De campagne op Ulule was een absolute hit voor 900.care. De hype was zo groot dat een tweede campagne werd gelanceerd op KissKissBankBank (Engelse site) om aan de vraag te voldoen. Het was in deze periode dat een door 900.care geposte video voor bekendheid zorgde en het record van de eerste campagne overtrof.

De tweede uitdaging was de prijsstelling van de producten. 900.care gaf gratis producten weg en hield dus geen rekening met de koopkracht.

De producten waren uiteraard vrij duur gezien de geringe omvang van de verkoop. De prijs van een navulling voor douchegel bedroeg 6 euro, wat het budget van de consument oversteeg. Zich bewust van het belang van de koopkracht, beloofden de oprichters de prijs van de producten aanzienlijk te verlagen als het volume zou toenemen. Deze belofte werd nagekomen, want de prijs werd met 40% verlaagd en de prijs voor douchegels werd vastgesteld op 3,50 euro.

De derde uitdaging was communicatie. Na de voltooiing van de formule van de producten, de aankoop van de industriële machine die wordt gebruikt om de tandpasta’s te maken en een grote bestelling, gebeurde het onverwachte. De machine die gebruikt werd om de tandpasta te maken ging kapot. Deze gebeurtenis veroorzaakte een vertraging van een maand bij de levering van de producten. Aymeric was zeer bezorgd over de situatie en besloot transparant te zijn tegenover zijn klanten. Hij legde de situatie uit door de abonnees een foto van de kapotte machine te tonen en bood compensatie aan. Deze transparantie werd erg op prijs gesteld en droeg bij tot de versterking van de relaties rond 900.care.


phase de décollage de l'entreprise

Hoofdstuk 5: lancering

900.care werd gelanceerd met een fondsenwerving van 10 miljoen euro.

Dankzij dit budget kon de startup zijn personeelsbestand aanzienlijk uitbreiden, van 6 tot 25 werknemers.

Daardoor kon de onderneming investeren in communicatie en de ontwikkeling van haar distributiekanalen. De financiering stelde 900.care ook in staat zijn O&O-inspanningen voort te zetten en zijn laboratorium voor productformulering in huis te halen.


le futur de la startup

Hoofdstuk 6: toekomst

Aymeric haalt 3 doelstellingen aan voor de toekomst.

  • De eerste is een aanzienlijke impact te hebben op de markt van verzorgingsproducten door miljoenen plastic afval te vermijden.
  • De tweede is veranderingen teweeg te brengen zodat de helft van de markt van verzorgingsproducten gebaseerd is op navulbare producten.
  • De derde is het aanbieden van 900.care-producten in Europa en wereldwijd.

Een podcast om u te helpen uw start-up te ontwikkelen

De podcast “Ondernemerschap en marketing” schetst de verschillende stadia in het leven van een veelbelovende startup. Door de sleutelelementen voor succes in elke fase van de ontwikkeling van de startup te identificeren, helpen wij u oplossingen voor uw bedrijf te vinden.

De podcast is verdeeld in hoofdstukken van 4 tot 6 minuten. Elk hoofdstuk is gewijd aan een specifiek thema of een specifieke ontwikkelingsfase. U kunt de hele podcast beluisteren of ervoor kiezen slechts een deel ervan te beluisteren door rechtstreeks de podcast te selecteren die u het meest interesseert. U vindt de videoversie van het interview ook op ons YouTube-kanaal.

Illustraties: shutterstock



Posted in Entrepreneuriat.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *