24 augustus 2015 466 woorden, 2 min. gelezen

Wellicht het mooiste visitekaartje ter wereld

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Vindt u ook dat visitekaartjes veel te weinig worden gebruikt om indruk te maken op uw prospects? Ik ontdekte wat wellicht het meest verbazingwekkende visitekaartje is dat ooit werd ontworpen. Lees verder als u er meer overwilt weten. Laat een […]
Vindt u ook dat visitekaartjes veel te weinig worden gebruikt om indruk te maken op uw prospects? Ik ontdekte wat wellicht het meest verbazingwekkende visitekaartje is dat ooit werd ontworpen. Lees verder als u er meer overwilt weten.

Laat een indruk achter op uw klanten met creatieve visitekaartjes

Ik bekeek onlangs de visitekaartjes die ik de voorbije 10 jaar heb verzameld (ja ja…ik bewaar alles). Raad eens…minder dan 10 van de 1000 kaartjes die in mijn kast lagen, zijn het echt waard om even bij stil te staan (ik schreef er lange tijd geleden zelfs een artikel over). De andere kaartjes zijn van een bedroevende banaliteit.
Ik vroeg me af: waarom willen ondernemingen een beeld zonder uitstraling van henzelf geven? Willen ze echt onopgemerkt voorbijgaan? Er zijn weinig gelegenheden om een positieve indruk na te laten op uw klanten en prospects. Er was nog nooit zoveel inspanning nodig om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Er was nog nooit zoveel concurrentie in de bedrijfswereld en de eigen vaardigheden tonen is een uitdaging op zich geworden. Waarom dus niet een visitekaartje gebruiken als drager van creativiteit en professionalisme? Waarom niet een visitekaartje gebruiken om de dialoog aan te gaan?

De mooiste voorbeelden van innovatieve en creatieve visitekaartjes

Het deed me nadenken over het visitekaartje van ons marketingbureau. Alhoewel meermaals gefeliciteerd voor ons logo, vond ik onze visitekaartjes van een verschrikkelijk klassieke stijl. Ik begon na te denken over een manier om een volledig andere klantervaring aan te bieden. Ik sta echter nog maar aan het begin van het creatieve pad. Ik begon met het ordenen van mijn gedachten en creëerde een bord op Pinterest. Daarop plaatste ik de meest inspirerende visitekaartjes die ik vond, samen met enkele andere creatieve ideeën die nuttig zouden kunnen zijn.

Follow IntoTheMinds’s board Business cards on Pinterest.

Wellicht het meest geslaagde visitekaartje uit de geschiedenis

Ik houd van sterke verklaringen, die een indruk nalaten en het debat stimuleren. Ik ben er redelijk zeker van als ik beweer dat ik het ongelooflijkste visitekaartje dat ooit werd ontworpen heb gevonden. Want dat is precies wat ik voel als ik het stukje papier bekijk dat ik in de winkel Jaquet Droz kreeg.
Het kaartje op zich is niet speciaal. Maar elk kaartje is uniek en Jaquet Droz heef een ultra-emotioneel proces uitgedacht, nog nooit gezien, verbluffend (ik vind niet het juiste adjectief), om van elk kaartje de drager te maken van een unieke herinnering. Bekijk de video hieronder…

De machine die u ziet is volledig mechanisch. 31 keer omhoog gaand, schrijft ze het uur van uw bezoek op een wit stukje papier. Zodra het uur is geschreven, krijgt u het stukje papier omgedraaid overhandigd, om de gegevens van de winkel op de achterzijde te tonen. Dat is wat men story telling noemt, niet?



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *