Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

[Podcast] Flowlity, een revolutionaire oplossing voor de Supply Chain op basis van AI

Na 8 jaar ervaring in de Supply Chain lanceerde Jean-Baptiste Clouard in 2018 Flowlity (Engelse site) met als doel een revolutie in de logistiek teweeg te brengen met zijn software. Het doel van Flowlity is om bedrijven te helpen hun behoeften beter te plannen en te voorspellen op basis van AI.

Ontdek dit ondernemersavontuur in deze nieuwe podcast.

Sommaire

Marketingidee om te onthouden

U kunt zeker zaken doen via LinkedIn! Dit professionele netwerk stelt u in staat om uw netwerk uit te breiden, om gekwalificeerde mensen te vinden die klaar staan om u feedback te geven over uw idee, maar ook om contact op te nemen met prospects en misschien er uw eerste klanten te vinden.


icône expérience entrepreneuriale et chiffres-clés

Hoofdstuk 1: uw ondernemerservaring in 3² punten

3 kerncijfers

2 miljoen aan investeringen (privé en publiek), een omzet vermenigvuldigd met 10 tussen 2019 en de eerste helft van 2020, +13 mensen in het team in 1 jaar.

3 tips voor toekomstige starters

Tip 1: kies voor een sector die u kent
Tip 2: werk samen met de juiste mensen om synergie-effecten te creëren
Tip 3: pak een groot probleem in een grote markt aan (om een goed financieel perspectief te krijgen)

3 essentiële vaardigheden voor het opstarten van uw bedrijf

De eerste vaardigheid die Jean-Baptiste Clouard noemt is veerkracht. De tweede vaardigheid voor een ondernemer is flexibiliteit. Ten slotte is de derde genoemde vaardigheid het vermogen om te luisteren.

“U moet reactief zijn, luisteren naar de markt [en] uw collega’s.genèse de l'idée entrepreneuriale

Hoofdstuk 2: ontstaansgeschiedenis van het bedrijfsconcept

Jean-Baptiste benadrukt dat het belangrijk is om de sector te kennen om een startende onderneming te starten die aan de juiste eisen voldoet. Zijn grote troef is zijn 6 jaar ervaring in de Supply Chain en Supply Chain Planning sector. Zijn “bedrijfsexpertise” heeft hem in staat gesteld bepaalde intuïties en overtuigingen te ontwikkelen die aan de basis liggen van Flowlity.

Samen met zijn partner Karim heeft de ondernemer uiteindelijk tal van iteratieve processen in gang gezet om de marktvraagstukken zo goed mogelijk op te lossen. Ze confronteerden hun visie met toekomstige klanten en waren in staat om hun project te laten evolueren volgens hun feedback.

“Het juiste idee ontstaat niet alleen in de douche, het komt niet zomaar, het komt stapsgewijs.


validation de l'idée entrepreneuriale

Hoofdstuk 3: validatie van het bedrijfsconcept

De validatie van het bedrijfsidee werd gedaan door het toepassen van bepaalde marktonderzoekstechnieken, voornamelijk kwalitatieve analyse.

De stappen die het Flowlity team volgde om hun idee te valideren:

 • Definitie van sector- en markthypothesen
 • Definitie van het aan te pakken probleem
 • Mails en aansluitingsverzoeken op LinkedIn naar prospects sturen
 • Kwalitatieve interviews met potentiële toekomstige klanten (50 tot 60 gesprekken over 2 tot 3 maanden om iteraties te genereren en het idee te verbeteren)

Jean-Baptiste Clouard legt uit dat Flowlity dankzij dit proces ook haar eerste klanten wist te vinden.


démarrage de la startup

Hoofdstuk 4: aan de slag

De eerste klant van Flowlity is iemand die via LinkedIn werd gecontacteerd met behulp van een klassieke outbound marketing-techniek. Deze eerste klant wordt bijna beschreven als een partner of in ieder geval een mentor, een profiel dat beide ondernemers begeleidde bij de totstandkoming van hun project.

Al was het niet de enige verkoopstrategie, toch heeft LinkedIn hen in staat gesteld om hun eerste rendement, hun eerste contacten en hun eerste klanten te hebben. Zo namen ze contact op met de directeur Supply Chain van Saint-Gobain’ die geloofde in hun project en met hen samenwerkte om de oplossing binnen de organisatie te integreren.

Starten als jonge ondernemer is niet eenvoudig. Jean-Baptiste kijkt terug op de start die Flowlity heeft gemaakt:

In het begin is deze rollercoaster niet gemakkelijk, maar […] ons verhaal is eerder idyllisch […] zolang het duurt.

Positieve marktsignalen

 • De digitalisering van de Supply Chain is een bloeiende markt (er wordt op dit gebied veel geïnvesteerd).
 • Zijn bedrijfsprofiel is overtuigend
 • Post-covid is de markt hyperactief.

phase de décollage de l'entreprise

Hoofdstuk 5: start

De markt van de toeleveringsketen en de inspanningen op het gebied van digitale transformatie zijn zeker in beweging, maar we moeten deze springplanken nog steeds gebruiken voor een goede boom.

 1. Valideer de ideeën en de oplossing
 2. Het vinden van de eerste klanten en de juiste partners (Saint-Gobain bijvoorbeeld)
 3. Fondsenwerving om te investeren
 4. Zich richten op almaar meer klanten en meer markten

Jean-Baptiste legt uit dat het juiste evenwicht gevonden moet worden tussen het gewicht en de diversiteit van de projecten en de capaciteiten van het bedrijf op het gebied van werklast en productiecapaciteit en uitvoering (beheer van het volume van de aanvragen). Het doel is inderdaad om een sterke product- en servicekwaliteit te behouden en tegelijkertijd te zorgen voor projecten die groot genoeg zijn om het ondernemingsproject en de groei ervan te ondersteunen.

Het stellen van de juiste vragen is essentieel:

 • Hoe kan de groei van het bedrijf worden versneld?
 • Wat is het knelpunt in de samenleving?
 • Waar moeten we nu in investeren?

Hoe talent aantrekken?

Voor Jean-Baptiste Clouard moet u om talent aan te trekken om in de start-ups te werken, het ondernemingsproject aan hen verkopen. Deze toekomstige werknemers moeten erin geloven, in het team geloven en zich aan de doelstellingen van het bedrijf houden. Flowlity investeert ook in marketing om haar employer brand te versterken en zichzelf aantrekkelijk te maken. De voordelen van de start-up worden benadrukt: telewerken, aantrekkelijke beloning, eigen vermogen…


le futur de la startup

Hoofdstuk 6: toekomst

Hoewel hij ons geen exacte cijfers kan geven voor de komende jaren, beperkt Jean-Baptiste Clouard zijn ambitie niet en voorziet hij een groeicurve die die van de voorgaande jaren volgt.

Het uiteindelijke doel van Flowlity is het digitaliseren en automatiseren van alle materiaalstromen in de supply chain.

“Wij maken het mogelijk dat [iedereen] de voordelen en efficiëntie van de toeleveringsketen van Amazon krijgt.

Vandaag de dag richt het bedrijf zich op de geografische markt van West-Europa, maar is het van plan zijn activiteiten uit te breiden naar andere continenten.

Een podcast om u te helpen bij de ontwikkeling van uw start-up

In 2020 wijzigden we het formaat van onze podcasts. Het doel is om u te helpen bij de ontwikkeling van uw start-up door u relevante informatie over specifieke onderwerpen te verstrekken.

Onze podcasts zijn nu verdeeld in hoofdstukken van +/- 3 minuten. Elk hoofdstuk is gewijd aan een specifiek thema of een specifieke ontwikkelingsfase. U kunt dus de hele podcast beluisteren of kiezen om slechts een deel ervan te beluisteren door direct de podcast te selecteren die u het meest interesseert.

Illustratie afbeeldingen: shutterstock

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *