25 maart 2022 384 woorden, 2 min. gelezen

Patrick Roger: zijn winkels zijn een magneet voor klanten

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Sommige winkels zijn meer dan een bezoekje waard en dat geldt ongetwijfeld voor die van Patrick Roger. Ik zou bereid zijn honderden kilometers af te leggen om me onder te dompelen in de unieke sfeer die elk van zijn verkooppunten […]

Sommige winkels zijn meer dan een bezoekje waard en dat geldt ongetwijfeld voor die van Patrick Roger. Ik zou bereid zijn honderden kilometers af te leggen om me onder te dompelen in de unieke sfeer die elk van zijn verkooppunten uitstraalt. Ik kon dus echt niet heen om een bezoek te brengen aan de winkel in de Marais in Parijs, wat eerder door de COVID-pandemie niet mogelijk was. Deze winkel is een voorbeeld voor alle winkeliers omdat hij voorbijgangers in klanten omzet. En daar start het klanttraject van het merk.

De winkel ligt in 43 rue des Archives. Het maakt duidelijk gebruik van de kleurcodes van het merk. De verkoopruimte wordt bijna volledig in beslag genomen door een enorme metalen tafel (ontworpen door Patrick Roger zelf) met daarop een glazen schap. De producten worden tussen deze twee lagen gepresenteerd, volledig zichtbaar en tegelijk beschermd (erg slim).

In tegenstelling tot de winkel in Brussel is het niet langer mogelijk om per gewicht te kopen (een grote teleurstelling op Google voor klanten die fan zijn van een specifieke chocolade … zoals ik ?). Van nu af aan kunnen alleen dozen worden gekocht die al zijn samengesteld. Met dank aan COVID De klant wordt echter verwend met een ruime keuze en aangezien alles goed is, moet je echt wel kieskeurig zijn om niet iets te vinden dat je bevalt.

patrick roger rue des archives marais Paris

Om terug te komen op de inrichting van de winkel: wat ik altijd zo geweldig vind aan Patrick Roger is de kunst om zijn universum opnieuw uit te vinden rond zijn twee favoriete kleuren. Geen twee winkels zijn gelijk en elke winkel biedt een unieke klantenervaring met een wisselende sfeer en inrichting. Tijdens mijn bezoeken in februari en maart 2022 trokken twee reusachtige chocoladesculpturen, die duidelijk in carnavalstemming waren, onvermijdelijk de aandacht van voorbijgangers.

Patrick Roger is een genie in marketing omdat hij gebruik maakt van visuele elementen in zijn winkel om klanten naar binnen te lokken … en ze te overtuigen. Want een ander kenmerk van zijn winkels is de voortreffelijke, zorgvuldige rangschikking van de producten. Deze enscenering is onweerstaanbaar. En als u eenmaal de pralines van Patrick Roger hebt geproefd, kunt u nooit meer terug.

Voor mijn ogen ontsponnen zich verschillende klanttrajecten. Klanten kwamen binnen uit nieuwsgierigheid, werden aangetrokken door de esthetiek van de winkel, en gingen weg met een product.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *