22 januari 2020 340 woorden, 2 min. gelezen

Ontdek samen met deze 10-jarige jongen alle facetten van het zakendoen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een nieuw jaar, een nieuw project. Bij IntoTheMinds houden we van off-the-road projecten en gunnen we onszelf graag een pleziertje. Om die reden hebben we besloten om in 2020 een initiatief te lanceren waarin marketing en ondernemerschap aan bod komen. […]

Een nieuw jaar, een nieuw project. Bij IntoTheMinds houden we van off-the-road projecten en gunnen we onszelf graag een pleziertje. Om die reden hebben we besloten om in 2020 een initiatief te lanceren waarin marketing en ondernemerschap aan bod komen. In plaats van altijd maar met volwassenen en experts over zaken te praten, kozen we er deze keer voor een kind de gesprekken te laten leiden. Wie beter dan een kind kan immers marketing, innovatie, bedrijfsmodellen, kunstmatige intelligentie en dergelijke onderwerpen demystificeren, die de essentie van het hedendaagse bedrijfsleven uitmaken? Pierre-Raffaele, op het moment van de eerste opnames 9 jaar (intussen 10 jaar) oud, ging de uitdaging aan. Elke maand maken we 3 tot 6 afleveringen, die vervolgens worden uitgezonden op ons YouTube-kanaal.

De video’s worden opgenomen door doorgewinterde professionals en omvatten gesprekken met kwalitatief hoogstaande gasten die hun expertise delen en ze voor iedereen toegankelijk maken. We hebben op onze website een speciale pagina gemaakt waar alle afleveringen van de reeks worden bijeengebracht met telkens een kleine samenvatting. Voorlopig zijn de video’s alleen in het Frans (Pierre-Raffaele heeft beloofd er ook enkele in het Italiaans te maken).

Als dit initiatief u bevalt en u wilt Pierre-Raffaele aanmoedigen, schrijf u dan zeker in, plaats een like en praat vooral over zijn video’s met mensen om u heen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u suggesties heeft.

Aflevering 1: Wat is marketing?

In deze proefaflevering ontvangt Pierre-Raffaele zijn vader, een marketingspecialist (en overigens directeur van IntoTheMinds ?). Deze laatste zal hem aan de hand van een concreet voorbeeld, namelijk de iPhone, uitleggen wat marketing is.
De iPhone werd in 2007 gelanceerd. Het is een baanbrekende innovatie waarvan Steve Jobs zegt dat ze is gebaseerd op een observatie van gebruikersgedrag. Steve Jobs vond dat mobiele telefoons onvoldoende werden gebruikt, dat het product in de handen van klanten geen optimale gebruikerservaring opleverde. Hij lanceerde daarom de ontwikkeling van een revolutionair nieuw apparaat. Dat is het verhaal waar deze video over gaat. Het geeft een eenvoudige definitie van marketing: weten wat u verkoopt, aan wie en hoe.Posted in Entrepreneuriat.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *