8 november 2017 619 woorden, 3 min. gelezen

Marktonderzoek: de trend van verificatie op mediasites

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Zoals ik in een vorig artikel al aangaf, organiseerde ik een tweedaagse conferentie over een essentieel onderwerp van digitale marketing: de gebruikersverificatie. “Single-Sign-On” (de technische naam voor unieke authenticatie) is een bron van zorg en veel fantasieën en zorgt voor […]

Zoals ik in een vorig artikel al aangaf, organiseerde ik een tweedaagse conferentie over een essentieel onderwerp van digitale marketing: de gebruikersverificatie. “Single-Sign-On” (de technische naam voor unieke authenticatie) is een bron van zorg en veel fantasieën en zorgt voor veel ongerustheid. Tijdens de conferentie konden de deelnemers een inventaris opmaken van de markttoestand en inzicht te krijgen in de stijgende trend van SSO in de omroepsector en in het bijzonder bij publieke mediabedrijven.

We hadden het genoegen 9 uitzonderlijke sprekers te horen spreken, elk met een heel andere achtergrond: Tim Rowell (Piano.io), Ben Sekhon (Gigya, marktleider in SSO), David Teague en Maya Ross (BBC), Wouter Bigaré (voormalige Media ID), Michael De Lucia (RTS), Annick Deseure (Mediahuis), Quentin Castelain (Freedelity), Robert Dawson Scott (STV) en Michael Barocco (ERU). Hieronder vindt u 4 lessen om te onthouden van deze twee dagen

 1. Nee, SSO heeft geen negatieve invloed op uw marktaandeel

Een van de meest voorkomende angsten die naar voren worden gebracht is dat de invoering van een SSO in combinatie met de vereiste verificatie om toegang te krijgen tot inhoud onvermijdelijk zal leiden tot een afname van het verkeer en van het marktaandeel. Alle voorbeelden die tijdens deze twee dagen werden aangehaald, bewijzen het tegendeel. Als uw inhoud interessant genoeg is, zullen gebruikers er geen probleem mee hebben om zich te moeten registreren. Dit geldt in het bijzonder voor uitzonderlijke evenementen (Olympische Spelen, Wereldkampioenschap voetbal). De aantrekkingskracht is zo groot dat gebruikers alle mogelijke hindernissen voor de inhoud die ze willen zien, negeren.

 

2. SSO is een vereiste om met gelijke wapens te strijden tegen GAFA

In een tijd waarin gegevens steeds vaker massaal worden gebruikt om gebruikersloyaliteit te creëren, welke andere opties zouden publieke mediabedrijven dan nog hebben behalve deze trend te volgen? SSO zorgt voor een beter inzicht in het gedrag van klanten en een betere service.

De recente ervaringen met Facebook in Slowakije tonen aan dat afhankelijkheid van sociale platforms uiterst gevaarlijk is. Een 1-2-1 relatie die in de gegevens is geworteld is essentieel om de kracht van GAFA’s te overleven.

 

3. SSO opent een nieuwe wereld van analytische mogelijkheden

Terwijl de traditionele meting van kijk- en luistercijfers van een tv- en radiopubliek gebaseerd is op panels (die geacht worden representatief te zijn), maakt SSO een nauwkeurige analyse van het verbruik en een zo nauwkeurig mogelijk inzicht in het gedrag van de gebruiker mogelijk. Zo kunt u ontdekken wie inhoud heeft verbruikt, hoe en wanneer.

De hoeveelheid beschikbare gegevens maakt het mogelijk om dit gedrag vanuit nieuwe invalshoeken te analyseren. De exploitatie van massale data transformeert u vervolgens tot gegevensetnograaf, een andere manier om de markt te bestuderen.

 

4. SSO helpt gebruikers beter te begrijpen en bindende content te creëren

Het verzamelen van verbruiksgegevens op grote schaal maakt het mogelijk om gedragingen te belichten die anders onzichtbaar zouden zijn gebleven voor een panel (en nog meer wanneer het panel zich beroept op “verklarende” gegevens). Nauwkeurig gedrag kan worden benadrukt, consumptiepatronen kunnen worden uitgesplitst. Waar de panels alleen langzaam vooruitgang konden boeken in het labyrint van het menselijke gedrag, stellen gegevens ons in staat om de weg van elk individu te zien. Dit perspectief is essentieel voor het creëren van de inhoud van morgen, de inhoud die gebruikers verwachten zonder het echt te weten. Daar zit het geheim van succes. Vooruitlopen op de verwachtingen van de consumenten, hun tevredenheid verhogen.

Conclusie

De analyse van de omroepmarkt stelt ons in staat om te zien dat verificatie voorafgaand aan het verbruik van inhoud een algemene trend is. In tegenstelling tot de populaire overtuiging en afkeer van sommigen leidt authenticatie niet tot negatieve effecten als de kwaliteit van de inhoud waartoe ze toegang geeft optimaal is.

 



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *