25 november 2020 1469 woorden, 6 min. gelezen

Een kantoor van 9 m² omvormen tot een polyvalente ruimte?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe maakt u van uw bureelruimte een multifunctionele ruimte? Door de lockdown zijn er steeds meer mensen die tijd moeten doorbrengen in het thuiskantoor. En omdat u de muren niet kunt wegduwen, moet u creatief zijn om daar alles te […]

Hoe maakt u van uw bureelruimte een multifunctionele ruimte? Door de lockdown zijn er steeds meer mensen die tijd moeten doorbrengen in het thuiskantoor. En omdat u de muren niet kunt wegduwen, moet u creatief zijn om daar alles te doen wat u voorheen op een veel grotere ruimte deed. In dit artikel toon ik concreet hoe ik erin geslaagd ben om 9 m² om te vormen tot een hypermodern kantoor, een fitnessruimte, een podcaststudio en een videostudio. En dit alles met een beperkt budget!

Als u maar 30 seconden hebt

  • Ik heb de 9 m² van mijn kantoor gehackt om alles te doen wat ik vroeger op meer dan 100 m² deed.
  • Ik deed er 9 maanden over om de ideale configuratie te vinden.
  • Een podcastopnamestudio kan in minder dan 5 minuten worden opgesteld (inclusief geluidsisolatie)
  • Een video-opnamestudio met een 3 m lang “groen scherm” kan in 45 minuten worden opgezet
  • Een fotostudio is klaar voor gebruik in minder dan 15 minuten.
  • Een kastdeur is omgebouwd tot een staande werkplek aan de ene kant en een flipbord aan de andere kant.
  • Een loopband kan in minder dan 60 seconden onder de staande werkplek worden geplaatst om tegelijkertijd fit en productief te blijven.

Samenvatting


Inleiding

Sinds het begin van de pandemie heeft iedereen moeten wennen aan deze nieuwe realiteit: thuis wonen.
Geen ontmoetingen meer tussen collega’s, geen pauzes meer bij de koffieautomaat. Vanaf nu is uw professionele leven beperkt tot virtuele vergaderingen en 4 muren. Laten we hopen voor u dat deze ruim uit elkaar staan of het kan zwaar beginnen wegen. Voor de claustrofobische stedelingen of mensen met weinig ruimte, blijft het platteland de oplossing als 100% telewerken mogelijk is. Ik weet dat sommigen hebben besloten het te proberen, maar niet alle beroepen staan deze terugkeer naar de natuur toe.

En toch moeten we verder leven. Dus hoe kunt u productief zijn in een armzalige ruimte?
Hier is het resultaat van mijn 9 maanden van experimententen in de 9 m² (8,75 m² om precies te zijn, of 94,1 square feet voor Noord-Amerikaanse lezers) van mijn kantoor.


Het geheim zit in het plafond

Om met de deur in huis te vallen: het transformeren van mijn werkplek heeft me gedwongen om terug te gaan naar doe-het-zelf om praktische oplossingen te vinden voor een heleboel kleine problemen.

De installatie van een houten vals plafond was een doorslaggevende troef om mijn kantoor aan te passen aan nieuwe toepassingen. Het enige wat ik hoefde te doen was de schroeven te vervangen door haken, zodat ik accessoires kon ophangen die voorheen aan steunen moesten worden gemonteerd:

  • Achtergrond voor onze video’s (nu vervangen door een groen doek gekocht voor € 20)
  • Akoestisch schuim waarbij ik een draad heb doorgedaan die het mogelijk maakt om ze in de hoogte te hangen
  • Gordijnen (bij de ouders gehaald) om geluid te absorberen tijdens podcasts, waardoor echo-effecten worden vermeden.

Ik heb ook een tweedehands 5.0 audiosysteem gekocht en de luidsprekers aan het plafond gehangen om ruimte te besparen op mijn bureau.


De podcaststudio

bras rétractable (modèle PSA1)

De Rode-microfoon wordt op een intrekbare arm (model PSA1) geplaatst, die na gebruik achter de monitor wordt teruggeklapt.

De podcaststudio opzetten neemt minder dan 5 minuten in beslag. De usb Rode-microfoon is permanent aangesloten. Ze is bevestigd aan een arm van zeer goede kwaliteit, die is verborgen achter mijn hoofdscherm. Ik hoef ze alleen maar uit te vouwen om ze te kunnen gebruiken.

Om een geluidsisolerende luchtbel te vormen, gebruik ik zware gordijnen die ik met behulp van de haken aan het plafond ophang. Ik vorm met de 2 gordijnen een “L”, ik ontvouw de microfoon en dat is het. Ik voeg een schuimpaneel van 2 m² toe dat ik ophang met 2 wasknijpers om het geheel af te maken.

De nabijheid van de computer en de muis is een groot voordeel ten opzichte van de configuratie die ik eerder gebruikte.


De videostudio

green screen en place

In het begin gebruikte ik een opgespannen groen doek, maar de kleine afmetingen veroorzaakten te veel problemen bij het maken van video-opnames.

Om de video’s van de reeks van Pierre-Raffaele op te nemen, maakte ik eerst gebruik van een opgespannen groen doek dat ik aan het plafond ophing of op de vloer legde. Deze oplossing was niet ideaal omdat ze te weinig oppervlak bood om het onderwerp de hele tijd op een groene achtergrond te laten staan (zie foto hiernaast).

Ik heb dus een oplossing bedacht met een plastic elektrisch kanaal (€ 1) dat aan het plafond is opgehangen met mijn beroemde haken. Ik heb er een 3m lang groen doek (€ 20 op de site van Jeff) aan gehangen (zie resultaat hieronder).

Het resultaat is natuurlijk ver verwijderd van de normen van professionele studio’s, maar uiteindelijk merkt u, als de video eenmaal gemonteerd is, het verschil niet meer. De truc is om het doek de eerste keer goed te strijken en met wasknijpers op te spannen om schaduwen te vermijden.


De huidige oplossing maakt veel betere opnames mogelijk. Een 3 meter lang doek wordt met behulp van een plastic buis aan het plafond opgehangen. Het uitrekken van het doek geeft een meer dan aanvaardbaar resultaat


Omvorming van een kastdeur tot een staande werkplek

Ma station de travail debout

Mijn stand-up werkstation zit verborgen in een kastdeur

Toen ik de hele dag in mijn nieuwe kantoor zat, voelde ik al snel de schadelijke gevolgen van de immobiliteit. Dat is wat me ertoe heeft aangezet om te zoeken naar een oplossing om eerst staand, vervolgens lopend te werken (zie hieronder). Het resultaat overtreft mijn verwachtingen.

Ik gebruik een kastdeur om een plank (waar een toetsenbord en muis op rusten) en een 27″ scherm te verbergen. Het moeilijkste was om het juiste accessoire te vinden om het scherm te bevestigen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Nogmaals, missie volbracht voor minder dan € 20 dankzij de site van Jeff (wat men ook beweert, deze is erg goed).

Een nadeel is echter dat de toetsenbordplank vast zit in de hoogte, dus ik ben de enige die er gebruik van kan maken.

De voorkant van de kastdeur is “gehackt” om er met behulp van Ikea keukenhaken een flipboard van te maken.


Bonus: het flipbord bleek zeer handig te zijn om mijn zoon te helpen tijdens de lockdown.


Al lopend werken

Om mijn staande werkplek verder te verbeteren heb ik een loopband geplaatst toen ik over de voordelen ervan voor de gezondheid had gelezen. Het plezier om staand te werken wordt vertienvoudigd.

Als u al lopend wilt werken, vergeet dan niet rekening te houden met de hoogte van de loopband bij het plaatsen van uw werktafel. Natuurlijk is het ideaal om een in hoogte verstelbaar bureau te hebben, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Ik ben tevreden met mijn vaste plank (zie foto hierboven).

Houd er ook rekening mee dat niet alle computerwerkzaamheden tijdens het lopen kunnen worden uitgevoerd. De bewegingen van het lichaam maken het gebruik van de muis ingewikkelder. Daarom moet u zich concentreren op het werken met het toetsenbord, het lezen of het bekijken van video’s.


Een 43″ scherm waarop alles gebeurt

Uiteindelijk was de duurste aankoop het scherm ter vervanging van het scherm dat gebruikt werd voor de stand-up-werkstation. U kunt nooit genoeg werkruimte hebben, zeker niet als u aan dataprojecten of videobewerking werkt. Ik heb gekozen voor een instapmodel 43″ scherm. Het grote nadeel van deze schermen is dat ze geen in hoogte verstelbare voetjes hebben en enorm veel ruimte in beslag nemen in de diepte. Ook hier moest ik weer slim zijn om alles in 15 cm diepte te laten passen. Ik heb gekozen voor een 5-punts muurbevestiging, die ik uitvoerig heb bestudeerd. Ik wilde het scherm zoveel mogelijk naar rechts “schuiven” zodat mijn zoon meer ruimte zou hebben als hij links van mij kwam werken. Ik wilde ook een beetje van achteruit kunnen werken vanaf mijn fatboy, wat betekende dat de arm lang genoeg moest zijn. De gebruikte muurbeugel maakt een verlenging van 50 cm mogelijk, wat meer dan genoeg is.


Conclusie

Ik hou meer en meer van thuiswerken, terwijl ik het vroeger haatte. Nu gebruik ik mijn kantoor voor alles en ik heb geprobeerd elke vierkante centimeter te optimaliseren.
Wat ik het meest waardeer is dat ik regelmatig van positie kan veranderen zodat ik niet te moe word. Ik wissel af tussen zitten, staan en lopend en als ik een pauze neem, installeer ik mij comfortabel in mijn fatboy. Ik begin mijn dag vaak om 6:30 uur ’s ochtends met een stevige wandeling en het beantwoorden van mijn e-mails of het doen van wat ik normaal gesproken op de sofa doe in de ochtend. Het is nu zoveel beter.

Als u vragen heeft, laat dan gerust een reactie achter. Ik zal ze graag beantwoorden.Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *