2 december 2016 480 woorden, 2 min. gelezen

Dove opent 1ste pop-up store in Paris: ze is prachtig!

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In de wijk Saint-Lazare in Paris (105 rue Saint-Lazare) opende op 9 november de eerste Dove pop-up winkel in Parijs en het minste wat we kunnen zeggen is dat deze winkel een bezoek meer dan waard is. In tegenstelling tot […]

In de wijk Saint-Lazare in Paris (105 rue Saint-Lazare) opende op 9 november de eerste Dove pop-up winkel in Parijs en het minste wat we kunnen zeggen is dat deze winkel een bezoek meer dan waard is. In tegenstelling tot andere tijdelijke winkels lijkt deze winkel meer op een « gewone » winkel met een normale oppervlakte, met personeel en veel diversiteit in de klantenervaring. Bovendien passen het zuivere ontwerp en de heldere kleuren zeer goed met de positionering en het universum van het merk Dove.

De winkel bestaat uit meerdere zones, allemaal ingedeeld over twee verdiepingen die zijn gescheiden door enkele treden.

Het eerste niveau is de onthaalruimte waar niet zo veel te zien is, behalve enkele Dove producten rechtstreeks geïmporteerd uit Japan. Die producten moeten aantonen dat het merk  verschillende « recepten » aanbiedt afhankelijk van het type huid, en zich zo aanpast aan de eigenheden van een markt. De kern van de pop-up winkel op de eerste verdieping bestaat uit drie verschillende ruimtes.

De eerste ruimte, in het midden,is een stand waar je zeepjes van Dove kan kopen die worden gepersonaliseerd (gegraveerd) en vervolgens verpakt in een mooie doos met een prachtig gouden rand. Vanuit het oogpunt van de marketing moeten we toegeven dat het magisch is om een massaproduct als een Dove zeepje omgevormd te zien worden tot een premium artikel. Je neemt een beetje van het product, voegt een mooi versierde doos toe en je verkoopt alles voor 6 € per stuk. Gewoon geweldig.

De tweede ruimte, aan de rechterkant, is een stand waar klanten professioneel advies krijgen over Dove producten, hoe ze die kunnen gebruiken, waar ze ze kunnen uitproberen en natuurlijk ook kopen.

De derde ruimte, links gelegen, is een gezellige hoek waar klanten zich kunnen ontspannen en bloggers kunnen werken. Wij bezochten de pop-up tijdens de opening ervan op 9 november en zagen er een massa bloggers die hun artikels aan het schrijven waren.

Besluit

Het initiatief van Dove toont aan dat tijdelijke winkels integraal tegenwoordig deel uitmaken van de instrumenten van een marketeer. Als u de pop-ups van nauwelijks drie jaar geleden met dit vergelijkt, merkt u dat ze toen veel eenvoudiger (zelfs simplistisch) waren, en dat de opening ervan voldoende was om de aandacht van klanten en media te trekken. Tegenwoordig is die vernieuwende impact verminderd en is de toestand veranderd. Nu is er veel inspanning (en investering) nodig voor het inrichten van een pop-up winkel om er een plaats van te maken die iedereen moet gezien hebben. Bekijk de foto’s hieronder  en vraag u af hoeveel het budget zou zijn geweest voor deze pop-up van Dove. In verhouding met het aantal dagen dat de winkel is geopend, is het gewoon kolossaal. En Dove is geen alleenstaand geval. Lees ook onze artikels over de pop-up store Thierry Mugler en de boutique Armani Box.

 

 

Sleutelwoorden: verkoopmarketingstrategiePosted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *