17 juli 2014 235 woorden, 1 min. gelezen

De klanten van dit merk maken er reclame voor… met plezier.

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Freitag is een Zwitsers modemerk, dat bekend is voor het gebruik van dekzeil van vrachtwagens, fietsbanden en veiligheidsgordels uit wagens. Die materialen worden gerecycleerd en door het merk omgevormd tot tassen (in sinds kort ook tot kleine accessoires zoals portemonnees). […]

Freitag is een Zwitsers modemerk, dat bekend is voor het gebruik van dekzeil van vrachtwagens, fietsbanden en veiligheidsgordels uit wagens. Die materialen worden gerecycleerd en door het merk omgevormd tot tassen (in sinds kort ook tot kleine accessoires zoals portemonnees).

Het merk is niet enkel innovatief op vlak van zijn producten, maar ook in zijn marketing.

Zoals we al zagen in de winkel in Berlijn biedt Freitag de toeristen (en wellicht ook sommige inwoners van Berlijn) de mogelijkheid om gratis een fiets te lenen om de stad te ontdekken. Het enige wat u moet doen is ermee akkoord gaan om ambassadeur van het merk te worden, al zittend op een fiets met een merkpet op het hoofd ter meerdere glorie van Freitag.

Als u meer wil weten over Freitag in het algemeen en over de omvorming van het basismateriaal in het bijzonder, kunt u de video hieronder bekijken of hun YouTube-kanaal bezoeken.

Marketingtips

Soms is het niet moeilijk om ambassadeurs te vinden die uw onderneming en uw merk hoog in het vaandel dragen. Als het moeilijk is om u kenbaar te maken, probeer te ontdekken wat mensen graag zouden krijgen in ruil voor wat zichtbaarheid. Hoe kunt u uw klanten een plezier doen met iets kleins en goedkoop, zodat u meer zichtbaarheid krijgt?

De investering in enkele fietsen is niet zo groot en het is een uitstekende manier om een positief imago te creëren.



Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *