31 januari 2018 448 woorden, 2 min. gelezen Laatste update : 31 maart 2020

De 3 voordelen van de door Ahold geteste supermarkt zonder kassa “Tap To Go”

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Sinds Amazon zijn winkel zonder kassa’s “Amazon Go” heeft gelanceerd (lees onze analyse hier), hebben ook andere retailers geëxperimenteerd met ditzelfde soort innovatie. Ahold Delhaize test momenteel zijn “Tap To Go”-systeem in een nabijheidswinkel “Albert Heijn To Go” in de […]

Sinds Amazon zijn winkel zonder kassa’s “Amazon Go” heeft gelanceerd (lees onze analyse hier), hebben ook andere retailers geëxperimenteerd met ditzelfde soort innovatie. Ahold Delhaize test momenteel zijn “Tap To Go”-systeem in een nabijheidswinkel “Albert Heijn To Go” in de Nederlandse stad Zaandem, waar ook het hoofdkantoor van de groep gevestigd is.

Klanten moeten zich eerst registreren voor het programma en krijgen dan een “Instant Payment”-kaart met NFC-chip. Deze kaart is rechtstreeks gekoppeld aan de bankrekening van de klant en maakt de onmiddellijke aankoop van een artikel mogelijk door de kaart in de buurt van het productlabel op het rek te plaatsen. De klant heeft 10 minuten de tijd om van gedacht te veranderen, het product terug te plaatsen en een terugbetaling te krijgen. Na verloop van 10 minuten wordt de aankoop definitief.

Ontdek de 3 grootste voordelen van een dergelijk systeem voor verkopers.


Voordeel 1: impulsaankoopgedrag wordt gestimuleerd

Onmiddellijke betalingssystemen zonder contant geld zouden het kopen van impulsen sterk moeten vergemakkelijken. Klanten zullen minder goed kunnen weerstaan aan de verleidingen die bij hen opkomen omdat het van gedacht veranderen moeilijker is geworden.


Voordeel 2: Laten we ruimte maken door kratten te verwijderen

Elimineren van cash betalingen biedt verschillende voordelen:

  • Het eerste en meest voor de hand liggende is dat er minder personeel nodig zal zijn om klanten te laten betalen. Deze medewerkers kunnen worden ingezet voor andere taken met een hogere toegevoegde waarde.
  • De door de kratten ingenomen ruimte kan vrijgemaakt worden.
  • Andere overbodige betalingssystemen (zoals zelfscan en quickscan-kassa’ s) kunnen worden geëlimineerd.

Voordeel 3: meer granulaire gegevens over koopgedrag

Aankopen in de winkel worden momenteel geregistreerd en zijn verbonden met een klant via de klantenkaart. Het is op basis van de boodschappenlijsten dat supermarkten u gepersonaliseerde promoties aanbieden.

Maar de “Tap to go”-kaart verandert de inzet en maakt het mogelijk om uw winkelgewoonten nog beter te kennen door een essentieel informatiegegeven toe te voegen: tijd. Dan wordt immers het moment van aankoop van elk artikel geregistreerd en niet alleen het moment van betalen.

U hebt het misschien nooit beseft, maar deze tijdsdimensie, die toegang geeft tot de volgorde waarin u uw producten hebt gekocht, was voorheen niet gekend door de supermarkt. Maar ze is erg interessant.

Uw koopvolgorde kennen maakt het mogelijk om uw route in de winkel af te leiden; de supermarkt kan dan de verbetering van haar producten bekijken om nieuwe producten op de meest veelbelovende routes te plaatsen en zo impulsaankopen aan te moedigen. Dat zou een innovatieve manier kunnen zijn om nieuwe producten te introduceren bij klanten, die slechts een klein deel van het assortiment in hun winkel kennen. Het blootstellen van klanten aan deze nog onbekende biedt een interessant groeipotentieel.Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *