3 augustus 2015 258 woorden, 2 min. gelezen

Zomervakantie : een goed moment om energie op te laden

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Ik moet me bij jullie verontschuldigen. Normaal schrijf ik tijdens vakantieperiodes één artikel per week, maar die regelmaat kon ik de voorbije drie weken niet aanhouden. Dat heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is mijn werklast enorm gestegen. Vraag me niet […]

Ik moet me bij jullie verontschuldigen. Normaal schrijf ik tijdens vakantieperiodes één artikel per week, maar die regelmaat kon ik de voorbije drie weken niet aanhouden. Dat heeft verschillende oorzaken.

Ten eerste is mijn werklast enorm gestegen. Vraag me niet waarom, maar we krijgen wekelijks meerdere aanvragen voor marktonderzoeken, begeleiding van projectleiders of tevredenheidsonderzoeken. Op zich is dat goed nieuws, behalve dat de organisatie al die vragen moet kunnen behandelen (zeker als de aanvraag definitief wordt). Ik heb overigens geen verklaring voor dit fenomeen: misschien hebben bedrijven weer vertrouwen en herinvesteren ze in marketing. Dat is doorgaans een goed teken dat de crisis ten einde loopt. Of misschien is ons marketingbureau bekender geworden. De voorrang gaat dus naar het helpen van prospects en klanten en dat is waarom ik een een voltijdse vacature van consultant in marketing en marktonderzoek heb opengesteld.

De tweede oorzaak is dat het helse ritme van de laatste maanden me een beetje heeft afgemat. Op 30 juni verdedigde ik mijn doctoraat in marketing, het quasi einde van een epische tocht van bijna 6 jaar tussen de MAS en het doctoraat zelf.  Na een dergelijke inspanning (die meer weg heeft van een marathon dan van een sprint), gaat het adrenalinepeil meestal stijl omlaag, en dat is ook gebeurd. Die adrenalinedaling heeft me leeg achtergelaten. Ik wilde een intellectuele pauze inlassen en afstand nemen van de dagelijkse routine. Goede ideeën komen er pas als er afstand wordt genomen van de dagelijkse regelmaat.

Nogmaals mijn excuses voor deze losse periode. De inspiratie komt wel weer….



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *