Royal Canin heeft een pop-upwinkel ingericht in 123 rue de Turenne in Parijs. Met deze pop-upwinkel gaat het merk niet alleen op zoek naar honden- en kattenbezitters om zijn bekendheid te vergroten. De Royal Canin pop-upwinkel fungeert tegelijk als marktonderzoek om zijn toekomstige flagship store vorm te geven die in de buurt van de opera zal worden geopend. Dit is de eerste keer dat wij een pop-upwinkel bezochten die gebruikmaakt van alle mogelijkheden die dit soort verkooppunt biedt.
De Royal Canin pop-upwinkel is georganiseerd rond experimenten, d.w.z. kleine activiteiten die zowel huidige als toekomstige katten- en hondenbezitters in staat stellen meer over dieren te leren.
Als u maar 30 seconden heeft
De Royal Canin pop-upwinkel is niet alleen een commerciële springplank. De inrichting ervan en de evenementen die er worden georganiseerd, dienen ook de behoeften van het merk op het gebied van marketingonderzoek. Elke bezoeker heeft de mogelijkheid om een mening achter te laten (kwantitatief onderzoek) en om geïnterviewd te worden (kwalitatief onderzoek).
Dit is een zeer slim gebruik van de pop-upwinkel, dat verder gaat dan de “bewustmakings”-aspecten die men over het algemeen met de pop-upwinkel nastreeft (zie bijvoorbeeld de analyse van de Pulco pop-upwinkel).
Educatieve en promotionele ervaringen
De pop-upwinkel is opgebouwd rond verschillende functies die “experimenten” worden genoemd. Elk heeft tot doel u iets te leren over uw (toekomstige) viervoeter. Hier zijn enkele van de animaties die in de Royal Canin pop-upwinkel worden voorgesteld.
Pet matcher
Voor toekomstige eigenaars is er een slimme “Pet Matcher”, waarmee u het juiste huisdier kunt vinden voor uw levensstijl. De interactieve vragenlijst loopt op een aanraakscherm en aan het eind wordt u doorverwezen naar de plaatselijke SPA. Ik verwachtte een resultaat in de vorm van een honden- of kattenras, maar het is wat vager. Het hulpmiddel geeft u een antwoord in de vorm van een profiel, en vervolgens is de SPA vrij om dit profiel te interpreteren volgens de beschikbare dieren. Ik veronderstel dat dit bedoeld is om meer flexibiliteit mogelijk te maken (en teleurstelling te voorkomen) bij het kiezen van een dier.
Voeding
Voeding is vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderdeel van de verzorging van een dier. En aangezien dit de activiteit van Royal Canin is, zijn er 2 experimenten aan gewijd. De eerste ervan is zeer leerzaam. Hiermee kunt u de meest geschikte brokken voor uw huisdier vinden, afhankelijk van zijn kenmerken. En het tweede illustreert de verscheidenheid van brokjes volgens het dier. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat er zoveel keuzes en variaties konden zijn. Wat heeft mij het meest verrast? De aanpassing van de grootte en de vorm van de brokjes aan de kaak van het dier. Natuurlijk hebben wij het hier alleen over voeding uit het oogpunt van de producten die Royal Canin aanbiedt, maar het gaat niet alleen om brokjes.
4D-immersie in het leven van het dier
Animatie 6 is het meest meeslepend. Een gebogen scherm en een trillende zitting stellen u in staat om in de schoenen van een dier te gaan staan. Wat het ziet, hoe het zich beweegt door het huis. Dat geeft de eigenaar een erg goed inzicht.
De Royal Canin pop-upwinkel is niet alleen een commerciële springplank. Het dient ook de behoeften van het merk op het gebied van marketingonderzoek.
Conferenties en uitwisselingen rond het merk
Er worden ook elke week conferenties, workshops en opnamesessies georganiseerd. Dat is voor mij, paradoxaal genoeg, het meest innovatieve gedeelte. De pop-upwinkel wordt eigenlijk “bekeken” vanuit het oogpunt van marktonderzoek. Door eigenaars en potentiële consumenten aan te trekken, slaat Royal Canin twee vliegen in één klap.
In de eerste plaats leert het merk een nieuw publiek kennen door er rechtstreeks naar toe te gaan. Vervolgens maakt zij van de pop-upwinkel gebruik om dit publiek rechtstreeks te “bestuderen” en haar marketingafdeling van inzichten te voorzien. Elke bezoeker kan een mening over de pop-upwinkel en het merk achterlaten, wat na een paar honderd bezoeken te vergelijken is met een kwantitatief onderzoek of een enquête. Vervolgens kunnen de deelnemers aan de workshops ook worden aangeworven om deel te nemen aan kwalitatieve interviews of focusgroepen. Als u weet dat de rekrutering zowat het moeilijkst is bij de kwalitatieve aanpak, dan denk ik dat Royal Canin zichzelf duidelijk mag feliciteren met deze pop-upwinkel.
Conclusie
De Royal Canin pop-upwinkel is veel meer dan de klassieke vertoning om het merk dichter bij zijn publiek te brengen. Dankzij de animaties en gegevensverzameling kan deze pop-upwinkel er ook prat op gaan aan marketingonderzoek te doen.
De volgende keer dat u een pop-upwinkel lanceert, moet u zich afvragen hoe u meer uit uw investering kunt halen. Beschouw de bezoekersstroom als een gelegenheid om een panel van potentiële respondenten te verzamelen die vragen kunnen beantwoorden die voor uw merk belangrijk zijn.
Geplaatst in Marketing.