25 april 2022 987 woorden, 4 min. gelezen

Royal Canin: de pop-upwinkel fungeert tegelijk als marktonderzoek

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Royal Canin heeft een pop-upwinkel ingericht in 123 rue de Turenne in Parijs. Met deze pop-upwinkel gaat het merk niet alleen op zoek naar honden- en kattenbezitters om zijn bekendheid te vergroten. De Royal Canin pop-upwinkel fungeert tegelijk als marktonderzoek […]

Royal Canin heeft een pop-upwinkel ingericht in 123 rue de Turenne in Parijs. Met deze pop-upwinkel gaat het merk niet alleen op zoek naar honden- en kattenbezitters om zijn bekendheid te vergroten. De Royal Canin pop-upwinkel fungeert tegelijk als marktonderzoek om zijn toekomstige flagship store vorm te geven die in de buurt van de opera zal worden geopend. Dit is de eerste keer dat wij een pop-upwinkel bezochten die gebruikmaakt van alle mogelijkheden die dit soort verkooppunt biedt.

popup store royal canin

De Royal Canin pop-upwinkel werd van januari tot april 2022 ingericht in 123 rue de Turenne in Parijs. Zo kon het merk klanten ontmoeten en naar meningen peilen om zijn toekomstige flagship store, die in de buurt van de opera zal openen, vorm te geven.

De Royal Canin pop-upwinkel is georganiseerd rond experimenten, d.w.z. kleine activiteiten die zowel huidige als toekomstige katten- en hondenbezitters in staat stellen meer over dieren te leren.

Als u maar 30 seconden heeft

De Royal Canin pop-upwinkel is niet alleen een commerciële springplank. De inrichting ervan en de evenementen die er worden georganiseerd, dienen ook de behoeften van het merk op het gebied van marketingonderzoek. Elke bezoeker heeft de mogelijkheid om een mening achter te laten (kwantitatief onderzoek) en om geïnterviewd te worden (kwalitatief onderzoek).

Dit is een zeer slim gebruik van de pop-upwinkel, dat verder gaat dan de “bewustmakings”-aspecten die men over het algemeen met de pop-upwinkel nastreeft (zie bijvoorbeeld de analyse van de Pulco pop-upwinkel).

Educatieve en promotionele ervaringen

De pop-upwinkel is opgebouwd rond verschillende functies die “experimenten” worden genoemd. Elk heeft tot doel u iets te leren over uw (toekomstige) viervoeter. Hier zijn enkele van de animaties die in de Royal Canin pop-upwinkel worden voorgesteld.

Pet matcher

popup store royal canin - pet matcher

De Pet Matcher was beschikbaar als een toepassing met aanraakscherm. Zodra de vragenlijst was ingevuld, stuurde de applicatie de gebruiker naar de SPA om het overeenkomstige dier te zoeken.

Voor toekomstige eigenaars is er een slimme “Pet Matcher”, waarmee u het juiste huisdier kunt vinden voor uw levensstijl. De interactieve vragenlijst loopt op een aanraakscherm en aan het eind wordt u doorverwezen naar de plaatselijke SPA. Ik verwachtte een resultaat in de vorm van een honden- of kattenras, maar het is wat vager. Het hulpmiddel geeft u een antwoord in de vorm van een profiel, en vervolgens is de SPA vrij om dit profiel te interpreteren volgens de beschikbare dieren. Ik veronderstel dat dit bedoeld is om meer flexibiliteit mogelijk te maken (en teleurstelling te voorkomen) bij het kiezen van een dier.


Voeding

popup store Royal Canin

De experimenten rond voeding vormden voor Royal Canin een gelegenheid om het eigen aanbod voor te stellen

Voeding is vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderdeel van de verzorging van een dier. En aangezien dit de activiteit van Royal Canin is, zijn er 2 experimenten aan gewijd. De eerste ervan is zeer leerzaam. Hiermee kunt u de meest geschikte brokken voor uw huisdier vinden, afhankelijk van zijn kenmerken. En het tweede illustreert de verscheidenheid van brokjes volgens het dier. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat er zoveel keuzes en variaties konden zijn. Wat heeft mij het meest verrast? De aanpassing van de grootte en de vorm van de brokjes aan de kaak van het dier. Natuurlijk hebben wij het hier alleen over voeding uit het oogpunt van de producten die Royal Canin aanbiedt, maar het gaat niet alleen om brokjes.


4D-immersie in het leven van het dier

popup store Royal Canin

In de Royal Canin pop-upwinkel werd een meeslepende ervaring aangeboden om u in de schoenen van een huisdier te plaatsen

Animatie 6 is het meest meeslepend. Een gebogen scherm en een trillende zitting stellen u in staat om in de schoenen van een dier te gaan staan. Wat het ziet, hoe het zich beweegt door het huis. Dat geeft de eigenaar een erg goed inzicht.De Royal Canin pop-upwinkel is niet alleen een commerciële springplank. Het dient ook de behoeften van het merk op het gebied van marketingonderzoek.


Conferenties en uitwisselingen rond het merk

Er worden ook elke week conferenties, workshops en opnamesessies georganiseerd. Dat is voor mij, paradoxaal genoeg, het meest innovatieve gedeelte. De pop-upwinkel wordt eigenlijk “bekeken” vanuit het oogpunt van marktonderzoek. Door eigenaars en potentiële consumenten aan te trekken, slaat Royal Canin twee vliegen in één klap.

popup store Royal Canin

Bij de uitgang van de pop-upwinkel kunnen bezoekers een beoordeling achterlaten en zich inschrijven om deel te nemen aan een kwalitatief interview in het kader van het marktonderzoek dat het merk uitvoert

In de eerste plaats leert het merk een nieuw publiek kennen door er rechtstreeks naar toe te gaan. Vervolgens maakt zij van de pop-upwinkel gebruik om dit publiek rechtstreeks te “bestuderen” en haar marketingafdeling van inzichten te voorzien. Elke bezoeker kan een mening over de pop-upwinkel en het merk achterlaten, wat na een paar honderd bezoeken te vergelijken is met een kwantitatief onderzoek of een enquête. Vervolgens kunnen de deelnemers aan de workshops ook worden aangeworven om deel te nemen aan kwalitatieve interviews of focusgroepen. Als u weet dat de rekrutering zowat het moeilijkst is bij de kwalitatieve aanpak, dan denk ik dat Royal Canin zichzelf duidelijk mag feliciteren met deze pop-upwinkel.

popup store royal canin

De ruimte in de Royal Canin pop-upwinkel waar conferenties, interviews en fotosessies plaatsvinden.


Conclusie

De Royal Canin pop-upwinkel is veel meer dan de klassieke vertoning om het merk dichter bij zijn publiek te brengen. Dankzij de animaties en gegevensverzameling kan deze pop-upwinkel er ook prat op gaan aan marketingonderzoek te doen.

De volgende keer dat u een pop-upwinkel lanceert, moet u zich afvragen hoe u meer uit uw investering kunt halen. Beschouw de bezoekersstroom als een gelegenheid om een panel van potentiële respondenten te verzamelen die vragen kunnen beantwoorden die voor uw merk belangrijk zijn.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *