Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Nudging strategieën : 5 varianten van de Schiphol toiletten

Algemeen wordt beschouwd dat nudging echt in de belangstelling kwam toen het verhaal van de urinoirs op de luchthaven van Schiphol in Amsterdam bekend raakte.  Als u het verhaal van deze bijzondere toiletten niet kent, lees dan verder. Een man genaamd Aad Kieboom had in de jaren negentig het originele idee om een vlieg op urinoirs te laten drukken. Die vlieg dient als onbewust doelwit voor mannen die aan hun natuurlijke behoeften voldoen en had als voordeel dat de schoonmaakkosten aanzienlijk daalden (mannen lijken immers niet veel moeite te doen om IN het toilet te urineren).

De vlieg werkt goed omdat het een geliefd doelwit is, zeggen specialisten in nudging (de vlieg maakt als dier blijkbaar geen sympathieke indruk).

Dit insect groeide intussen uit tot tal van andere varianten, die worden gebruikt in urinoirs wereldwijd om mannen beter te leren richten. Hier ziet u er enkele die ik tegenkwam tijdens mijn omzwervingen op het internet

 

;
;
;
;
;

Tags:

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *