19 oktober 2016 414 woorden, 2 min. gelezen

Made.com: een winkel boordevol innovaties (en niet enkel digitale)

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Voor een echt vernieuwende winkel zou u naar Made.com in Paris moeten gaan, een showroom die een werkelijk unieke klantenervaring biedt. Introductie Made.com is een online winkel met designmeubels die opvalt dankzij de toegankelijke prijzen. Het geheim zit in de […]

Voor een echt vernieuwende winkel zou u naar Made.com in Paris moeten gaan, een showroom die een werkelijk unieke klantenervaring biedt.

Introductie

Made.com is een online winkel met designmeubels die opvalt dankzij de toegankelijke prijzen. Het geheim zit in de directe verkoop aan de klant, zonder gebruik van tussenpersonen. De zopas geopende showroom in Parijs breidt de online ervaring uit naar de reële wereld met meerdere innovaties.

Innovatie 1: een muurvol productfiches en voorbeelden

Eén volledige muur van de winkel hangt vol met afneembare productfiches, evenals materiële voorbeelden. Niet alleen is visueel effect erg sterk, maar deze innovatie blijkt ook erg praktisch voor de consument. Elk meubel uit de collectie heeft immers een eigen technische fiche die u kunt afnemen en vergelijken met een monster van het materiaal. Dit doet u misschien denken aan het materialenlaboratorium zoals we dat zagen in de winkels van
Audi City in Berlijn (Frans) en in Londen. Omdat overgaan tot een dure aankoop een moeilijke beslissing is, probeert Made.com alle obstakels voor die beslissing te elimineren. Een monster van het product is daarbij een sterk overtuigingswapen: het geeft  een reëel idee van het eindproduct, maar helpt u ook uw wederhelft te overtuigen als uw weer thuis bent. Het is een van de meest intelligente innovaties die wij sedert lange tijd gezien hebben.

Innovatie 2: een digitale assistent als winkelhulp

Wat u wellicht zal opvallen als u de winkel betreedt, is dat er geen prijzen zijn. Er zijn nergens etiketjes te zien. In de plaats van de gewone « prijslabels » ziet u een zwarte geplastificeerde kaart met een grote « + ». Ik voelde me een beetje dom toen ik de kaart omdraaide om naar de gebruikelijke informatie te zoeken ; tot ik iets verderop in de winkel de uitleg vond in de vorm van digitale self-service tablets.

Als de tablet boven de kaart wordt gehouden, verschijnt er automatisch informatie over het product, zodat klant verdere informatie kan opzoeken over het gewenste product. De informatie is een aanvulling op het parcours dat de klant in de fysische winkel aflegt. Het beste van twee werelden wordt hier in zekere zin samengevoegd.

Innovatie 3: een superdesign

Misschien geen innovatie op zich, maar het interieur van de winkel oogt zo verzorgd, dat dit al een bezoek op zijn eigen waard is. Alles wordt helder en ordelijk voorgesteld. Als u een dergelijke lay-out combineert met een eersteklas dienstverlening, hebt u een winnende combinatie.

Sleutelwoorden: marktonderzoek Frankrijk, verkoop

 Posted in Innovation, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *