7 oktober 2016 333 woorden, 2 min. gelezen

Le Bon Coin opent een pop-upwinkel

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De zomer is doorgaans niet het beste moment van het jaar om innovaties te ontdekken in de kleinhandel, vooral wat betreft de pop-upwinkels die meer tijdens de lente en de herfst floreren. Laten we ons daarom verheugen met het initiatief Le […]

De zomer is doorgaans niet het beste moment van het jaar om innovaties te ontdekken in de kleinhandel, vooral wat betreft de pop-upwinkels die meer tijdens de lente en de herfst floreren.

Laten we ons daarom verheugen met het initiatief Le Bon Coin (Frans) (een bedrijf dat, zoals wellicht maar weinigen weten, deel uitmaakt van de Noorse groep Shibsted) om een originele pop-up te openen in de Espace Grand Train (Frans).

De pop-upwinkel Le Bon Coin

Le Bon Coin heeft geïnvesteerd in een klein hoekje (dit is geen grap) van de Espace Grand train in Paris om er een tijdelijke winkel te openen. Het idee was om voorwerpen te gebruiken die op de website worden verkocht om verschillende sferen te creëren die in de loop van de zomer zouden veranderen. Toen wij de winkel bezochten, ging het om tentoongestelde voorwerpen in de sfeer van de tachtiger jaren met collector Star Wars, een Pacmanbord en een videospel. Nostalgisch voor degenen die deze periode hebben beleefd (nostalgie (Frans) doet kopen, het is een gekende marketingstrategie (Frans)).

Van online naar offline

Behalve de pop-upwinkel zelf is het de algemene trend die er te zien is : die van een  toenadering tussen online en offline. Offline heeft duidelijk online geïntegreerd, maar omgekeerd was dat niet het geval. Le Bon Coin is een voorbeeld van een uitbreiding van de online ervaring naar de echte wereld, maar het is niet het enige: Amazon in Seattle, de tijdelijke winkel Léo et Violette in Paris, corner Sézanne in de Bon Marché.

Over de Espace Grand train

De Espace Grand Train is het resultaat van de reconversie van een technocentrum van de Franse Spoorwegen en in een plek waar tijdelijke of duurzame projecten kunnen plaatsvinden. Momenteel loopt er een tentoonstelling van treinen uit de 20ste eeuw en zijn er ook bars, restaurants en winkels te vinden. Waarvan de pop-up Le Bon Coin er eentje is.

Het huidige project in de Espace Grand Train loop tot midden oktober.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *